Slider

Laserleikkauksen esitutkimuksessa

marraskuuta 16, 2020

Marraskuun alussa kävin vihdoin vuosien odotuksen jälkeen silmälääkärillä tarkastamassa, olisiko silmistäni laserleikkaukseen sopiviksi. Lääkäri, jolla kävin tutkimuksissa, on myös sitten se sama kirurgi, joka tulee leikkauksen silmiini suorittamaan. Itse lääkärikäynti oli hyvin lyhyt ja kesti kaikkineen vain noin reilu puoli tuntia, vaikka sen aikana ehdittiinkin tehdä monen monta eri tutkimusta. Niiden avulla varmistettiin, että leikkaus on silmilleni varmasti turvallinen ja suositeltava.

Vastaanotolle ilmoittautumisen jälkeen hoitaja tuli tekemään ensimmäiset testit, joissa ilmeisesti tarkistettiin muun muassa sarveiskalvojeni paksuus ja silmän koko. Sen jälkeen pääsinkin jo pian lääkärille, joka teki vielä sarjan eri testejä ja tarkisti muun muassa silmänpaineet. Sain silmiin pitkästä aikaa myös niitä sumentavia tippoja, jotka laajentavat pupillin niin, että lääkäri näkee mikroskoopilla silmänpohjaan saakka. Se täytyy sanoa, että on nuo tipat kehittyneet siitä, kun niitä viimeksi olen saanut! Olin nimittäin jo etukäteen sumupeloissani pyytänyt Joen hakemaan sokean vaimonsa tutkimuksista kotiin, vaikka loppupeleissä olisinkin ihan hyvin selvinnyt julkisissa yksin, heh. Oli muuten jännää, että noilla tipoilla ja lasit päässä oli kerrankin kaukonäköni hyvä ja lähinäköni surkea.


Olin koko tutkimuskäynnin ajan varmaan tosi jännittynyt, koska lähisuvussani on rasitteena vino pino erilaisia silmäsairauksia. Kattavien testien jälkeen kaikki näytti kuitenkin olevan silmissäni oikein hyvässä kunnossa, eikä minkäänlaista estettä laserleikkaukseen tai hyvään leikkauslopputulokseen ole. Voin kertoa, etten hetkeen ole ollut niin huojentunut kuin silloin, kun lääkäri nämä sanat lausahti! Melkein hypähtelin pois Silmäasemalta :D

Seuraavaksi puhuttiin lääkärin kanssa vaihtoehdoista ja aikatauluista. Hänen mukaansa ja esitutkimuksen tulosten perusteella päästään samaan lopputulokseen sekä FemtoLasikilla että Smilella, eli sen vuoksi sain itse valita leikkaustekniikan. FemtoLasikissa toipumisaika voi kuulemma silmien kuivumisen ja valonarkuuden osalta olla hieman pidempi, tai sitten eroa ei välttämättä juuri ole. Valitsin sitten FemtoLasikin, joka on hieman Smilea edullisempi, ja josta kirurgeillakin on enemmän ja pidempää kokemusta. FemtoLasik on ympäri maailman yleisimmin tehty laserleikkaustyyppi, joten olen valintani suhteen luottavaisin mielin.


Leikkaukseen olisin päässyt jo vaikka kolmen päivän päästä, mutta se ei istunut työaikatauluihini. Jouduin varaamaan töiden vuoksi leikkauksen useamman viikon päähän, mikä alkuun vähän harmitti, mutta sainpahan välissä pitää jälleen viikon verran piilareita, koska laseja pitää käyttää vain viikko ennen leikkausta. Olo oli niin vapaa jo piilolinsseillä tuon lasit päässä vietetyn viikon jälkeen, etten millään malttaisi odottaa leikkausta ja sen lopputulosta. En edes osaa kuvitella, mitä linssitön elämä tulee olemaan. Pelkkä ajatuskin on jo utopiaa!

Leikkaus itsessään ei kauheasti jännitä, vaikka olenkin kuullut kauhutarinoita käristyvien silmämunien tuoksusta :D Enemmän jännittää jälkihoito, joka tulee ensimmäisen viikon ajan olemaan ilmeisen intensiivistä kaikkien erilaisten tippapullojen kanssa. Silmiin täytyy laittaa sekä kortisoni-, antibiootti- että kosteutustippoja, kaikkia useamman kerran tunnissa mutta ei yhtä aikaa toistensa kanssa.


H&M wool coat
Reserved dress
Gucci bag
Vagabond ankle boots

Onneksi tämä aktiivisin tippavaihe kestää vain viikon, eli täytyy vain tehdä itselle jokin aikataulu ihan paperille, jotta mikään tippakerta ei unohdu. Lisäksi on paljon rajoituksia muun muassa silmien hieromisen, suihkun, saunan, suolan syömisen ja liikunnan suhteen. Jopa raskauden! Haluan olla jälkihoidon kanssa prikulleen huolellinen, koska en missään nimessä halua tehdä mitään, mikä riskeeraisi näkökykyni.

Nyt sitten jään jännittämään ja odottamaan leikkaustani, joka koittaa jo tällä viikolla - iik!!

Lue myös:

Kohti silmien laserleikkausta
Miten meni silmien laserleikkaus?
Paljonko silmien laserleikkaus maksoi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020