Slider

Jos marraskuu masentaa

marraskuuta 18, 2020

On se pakko myöntää, että näin marraskuun pimeydessä kaikenlainen luova tekeminen ja ideointi on hieman haastavampaa kuin muina vuodenaikoina. Sen huomaan myös blogin kirjoittamisessa, sillä vaikka intoa ja ideoita löytyykin, on esimerkiksi valon määrä niin alhainen, ettei valokuvaaminen onnistu arkipäivinä enää töiden jälkeen ollenkaan. Ainoa kuvausmahdollisuus on viikonloppuisin, jolloin sitten saattaa olla muitakin suunnitelmia aikaa viemässä.

Onneksi jouluun on enää alle kuusi (!!) viikkoa aikaa, ja joulusta päivät alkavat jälleen pidentyä ja valostua. Sitä ennen aion ottaa kaiken irti tästä hiljalleen virittyvästä joulutunnelmasta! Minusta vielä joulun pääpäiviäkin ihanampaa on itseasiassa juuri tämä etukäteinen aika, jolloin on aikaa fiilistellä koristeluita, ideoida ja paketoida lahjoja ja rentoutua viltin alla kynttilöiden palaessa ja kutimien kilistessä. Jos siis marraskuu tuntuu tuhottoman rankalta, kokeile näitä alla olevia vinkkejä - saatat yllättyä. Kuvituksena tietenkin puhelimeen tallentunutta joulufiilistä Shishi x Vepsäläinen -putiikista Helsingin Keskuskadulta ;)


Ota kaikki irti valoisista tunneista. Lähde auringon noustua aamulla ulos pienelle happihyppelylle, ihaile vielä viimeisiäkin ruskan rippeitä, hiljalleen jäätyviä vesiä ja huurtuvaa luontoa silloin, kun ehdit. Arkisin se ei välttämättä onnistu, mutta sitten viikonloppuisin. Marraskuu vaikuttaa tänä vuonna niin ihanan aurinkoiselta, että nyt on helppo tankata valoa ja raikasta ulkoilmaa varastoon vastapainoksi pimeille illoille.

Suunnittele joululahjat ajoissa. Mikään ei ole kamalampaa, kuin juosta ympäri kaupunkia paniikkihiessä etsimässä lahjaa rakkaalle, jota haluaa jouluna muistaa. Hyödynnä siis jo tämä aika lahjojen ideoimiseen, hankkimiseen ja paketoimiseen. Suloinen lahjakasa toimii myös joulukoristeena, vaikka lahjat aattona muualle veisikin!

Lähde lähimetsään inspiroitumaan. Pakkaa kaakaota tai teetä termariin ja astele lähimmälle metsäpolulle ihmettelemään, mitä kaikkea sieltä löytyykään. Raikkaan ilman varastotäydennyksen lisäksi saatat tuoda kotiin vaikka tarvikkeita joulukoristeisiin tai -paketointiin! Esimerkiksi kävyistä ja havupuiden oksista saa aikaiseksi vaikka mitä kaunista jouluksi ja talveksi.


Keskity ihonhoitoon ja hemmotteluun. Kylmä sää kurittaa ihoa heti ensimmäisistä alle kymmenen asteen alle putoavista säistä lähtien, ja monesti ainakin itse havahdun siihen vasta liian myöhään. Marraskuu onkin oivaa aikaa tehostaa ihonhoitoa ja tarvittaessa päivittää omat tuotteet talvi-iholle sopivammiksi. Ja hei, kotisohvalla saa helposti tehtyä ihanan kasvohoidon myös kumppanille! ;)

Valokuvaa ympäristöäsi. Marraskuu helposti näyttää ankealta, harmaalta ja vähän masentavalta, mutta valokuvauksen avulla oppii löytämään ne kauniit puolet tästäkin vuodenajasta.

Koristele koti jouluun jo marraskuussa. Kesälläkin kasvit ja kukat laitetaan esille koko kesäksi, niin miksi joulukoristeista ei saisi nauttia jo vuoden pimeimpänä aikana? Eli valonauhat, glitterit ja kynttilät esille, jos siltä tuntuu – kukaan ei tuomitse.


Tee jotain itseä inspiroivaa, mitä olet halunnut jo kauan kokeilla. Osta kokeilukerta uuteen harrastukseen, aloita kyykkyhaaste, kokeile maalaamista, keksi keittiössä jokin uusi arkiresepti tai aloita vaikka neulomaan jotain erilaista. Itse aloitin villapaidan teon, iiks!

Älä koe huonoa omaatuntoa, jos et vain jaksa. Se on ihan ookoo! Jos joskus on oikeus maata vain sohvalla ja nauttia lempisarjasta, sen aika on ehdottomasti koronavuonna marraskuussa. Eli älä pode yhtään huonoa omaatuntoa niistä Kardashian-maratoneista, vaan nappaa herkkuja kainaloon ja NAUTI.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020