Slider

Paljonko silmien laserleikkaus maksoi?

toukokuuta 03, 2021

Olen kirjoittanut marraskuisesta silmäleikkauksestani ummet ja lammet useammassa eri postauksessa, enkä voisi olla onnellisempi siitä, että päädyin leikkauksen tekemään! Elämä on kirkastunut ja vapautunut huomattavasti, ja jo tässä lyhyessä ajassa elämänlaatu on kokonaisuutena ehtinyt nousta niin paljon, ettette voi kuvitellakaan. En voi muuta kuin sättiä itseäni, etten tehnyt päätöstä jo aiemmin, joskin odotinhan aika kauan myös miinusarvojeni tasaantumista. Lisätekijänä kuitenkin myös leikkauksen hinta hirvitti, onhan kyseessä useampi tonni kovalla työllä ansaittuja euroja...

Nyt jälkikäteen leikkaus tuntuu ihan joka pennin arvoiselta, ja siksi ajattelin vielä erikseen tulla kirjoittamaan tämän postauksen laserleikkaukseni kustannuksista. Monestihan näitä leikkauksia mainostetaan pelkällä leikkauksen hinnalla, kun tosiasiassa pieniä lisäkuluja tulee siitä, tästä ja tuosta. Yhtäkkiä loppusumma onkin lopulta paljon suurempi, kuin itse leikkauksen hinta. Tässä asiassa oli lisäsyy sille, miksi valitsin juuri Silmäaseman: pidin kovasti heidän avoimuudestaan leikkauksen kokonaishinnan suhteen, eikä odottamattomia lisäkustannuksia tarvinnut jännittää. Itseasiassa esimerkiksi jälkitarkastukset kävivät paljon edullisemmaksi, kuin mitä leikkaussivulla kerrottiin, koska itselläni ne kestivät niin lyhyen aikaa.


Jostain syystä lääkärini muuten päätti, että maksan esitutkimuskäynninkin vasta leikkauksen yhteydessä. Ihmeteltiin tätä kassalla olevan hoitajan kanssa hetken aikaa, koska yleisesti lasku esitutkimuksesta maksetaan kuulemma tuolla tutkimuskäynnillä ja olisin mielelläni maksanut sen pois jo ennen leikkausta tasatakseni kustannuksia. Suorastaan tyrkytin korttia, mutta maksu ei onnistunut ilman jotain liparetta lääkäriltä, eli maksu jäi sitten leikkauspäivään :D

Tässä alla eriteltynä kaikki kustannukset, joita omasta leikkauksestani tuli (näistä on vähennetty Kela-korvaukset):

Lääkärin tekemä esitutkimus: 165 euroa
Femtolasik-leikkaus: 1095 € / silmä eli 2190 euroa
Leikkauksen ja jälkitarkastuksen toimistomaksut: 36 euroa
Jälkitarkastus leikkauksen jälkeisenä päivänä: 46,50 euroa
Jälkitarkastus 2,5 kk jälkeen: 66 euroa
Kanta-maksut: 3 euroa
Kortisonitipat: 14,04 euroa
Antibioottitipat: 17,52 euroa
Kosteutustipat: 2 x 16,80 euroa = 33,60 euroa

Yhteensä: 2571,66 euroa


Esprit wool jumper
H&M jeans
Nike sneakers
Saint Laurent bag

Ensimmäinen jälkitarkastus koitti heti leikkauspäivän jälkeen, ja siitä ei tainnut tulla toimistomaksua, koska hinta oli tuon 46,50 euroa. Jälkimmäinen jälkitarkastus nyt helmikuussa olisi ollut samanhintainen, mutta siihen tuli vielä toimistomaksukin päälle. Toista kosteustippapulloa en olisi oikeastaan edes tarvinnut, mutta ehdin juuri ennen viimeistä jälkitarkastusta ostaa uuden pullon varalta. Tuossa jälkitarkastuksessa sain sitten luvan jättää tipat pois, ellei silmät tunnu kuivilta.

Tällaisen loven lompakkoon teki silmien laserleikkaus, mutta kuten sanottua, maksaisin tästä lopputuloksesta joka sentin mieluusti uudelleen!

Lue myös:

Miten meni silmien laserleikkaus?
Kohti silmien laserleikkausta
Laserleikkauksen esitutkimuksessa

2 kommenttia:

  1. Kiitos, oli ilo lukea. Itse vielä mietin menenkö silmäleikkaukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ihan täydestä sydämestä menemään, jos lääkäri on arvioinut sen sinulle turvalliseksi! <3

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020