Slider

Proteiinipitoiset uunivoikkarit

helmikuuta 21, 2024

Tämä resepti on kaikessa yksinkertaisuudessaan lähes hölmöä jakaa, mutta se toistuu meillä sen verran usein ja on sen verran herkullinen (ja vielä suhteellisen hyvä ravintoarvoiltaankin), etten voi olla jakamattakaan. Nämä ovat ihan täydellinen arkilounas esim. etätyöskentelijälle, kun tekemiseen menee 5 minuuttia ja uunissa nämä ovat noin 10 minuuttia. Näihin myös yleensä löytyy tarpeet kotoa jo valmiiksi, jos on taas kerran unohtanut suunnitella etukäteen, mitä sitä huomenna kotitoimistolla söisikään lounaaksi :D

Kyse on tietysti vanhoista kunnon uunivoikkareista, mutta astetta proteiinipitoisempina! Joskus tehdään näitä ihan vaan herkuksi, jos tekee kovasti mieli jotain suolaista, sen verran hyviä nämä ovat. Yksi valmis leipä sisältää karkeasti laskettuna n. 10 grammaa proteiinia, riippuen vähän tonnikalapurkin koosta ja kananmunien määrästä. Kananmunat reseptin seassa saattavat kuulostaa hassuilta, mutta´ne tuovat leiville proteiinin lisäksi ihanan kuohkeaa rakennetta, eivätkä ne sieltä muiden täytteiden seasta maistu. Syön näitä yleensä lounaaksi 2-3 kappaletta.

uunivoileip-tonnikala-kananmuna-terveellisempi-suolainen-herkku

Proteiinipitoiset uunivoileivät


• 1 purkki tonnikalaa öljyssä
• 100 g mozzarellaraastetta
• 2-3 kananmunaa
• 9 viipaletta kaurapaahtoleipää
• 1 tomaatti
• 1 sipuli
• suolaa ja pippuria

1. Laita uuni lämpeämään 250 asteeseen. Silppua tomaatti ja sipuli pieneksi, sekoita ne kananmunien ja valutetun tonnikalan kanssa yhteen. Sekoita joukkoon juustoraaste, lisää pippuria ja suolaa oman maun mukaan.

2. Levitä täyte tasaisesti kaikkien leipäviipaleiden päälle, niitä ei tarvitse tonnikalan sisältämän öljyn vuoksi voidella.

3. Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja reunat ovat saaneet hiukkasen väriä.

5. Herkuttele tuoreena tai mikrossa uudelleen lämpättynä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020