Slider

Yrittäjyydestä haaveilua ja nahkahousuasu

maaliskuuta 14, 2023

Olen nyt useamman vuoden ajan tehnyt freelancerina kevytyrittäjäpalveluiden kautta sisällöntuotantoa muille yrityksille, ja suunnilleen saman verran tai pidempäänkin olen haaveillut oman toiminimen perustamisesta. Jokin siinä kuitenkin pelottaa, enkä ole uskaltanut tuota loikkaa tehdä. Freelancertöitä ei toistaiseksi riitä missään nimessä elämiseksi asti, eli edelleen valtaosa tuloistani tulee kuitenkin päivätyöstäni, josta pidän kovasti.

Ajatus olisi edelleen jatkaa päivätyössä, ja siinä ohella tehdä pienimuotoista yritystoimintaa (yli YEL-velvollisuuden rajan), mutta rehellisesti sanottuna pelottaa, osaanko. Olen ihan perusfiksu ja käsittelen töissä haastaviakin asioita lakipykälineen, mutta silti pelottaa, ymmärtäisinkö oikeasti ihan perusasioita sekä kommervenkkejä yritystoiminnan pyörittämisestä. Olen kyllä kuullut, että hyvä kirjanpitäjä pelastaa paljon, ja nuo netin kevytyrittäjäpalvelut tarjoavat ilmeisesti myös kirjanpitopalveluita pienyrityksille. Silti tämä jotenkin jännittää. Ja kiinnostaa. Sitten taas jännittää, sitten taas kiinnostaa... Mikä oravanpyörä!

hm-premium-quality-knitwear-leather-trousers-outfit-ysl-loulou-small-1 hm-premium-quality-knitwear-leather-trousers-outfit-ysl-loulou-small-4 hm-premium-quality-knitwear-leather-trousers-outfit-ysl-loulou-small-2 hm-premium-quality-knitwear-leather-trousers-outfit-ysl-loulou-small-3

H&M Premium jumper
Zara trousers
New Look boots
Saint Laurent bag

Mitä sitten pelkään? Pelkään, että yrittäjänä menetän työttömyysturvan. Pelkään, että maailmaan iskee koronan kaltainen uusi kriisi ja menetän työpaikkani. Pelkään oman yrittäjyyteni vaikutuksia puolisoni verotukseen ja työttömyysturvaan. Pelkään missaavani jonkin tärkeän pointin ja sen vuoksi velkaantuvani joistain valtavista maksuista. Pelkään sitä, että kaikkien kulujen jälkeen en jäisikään kovin paljoa voitolle. Kuten näkyy, pelkään monenmoisia asioita...

Kuulisin mielelläni teidän kokemuksianne pienimuotoisesta yrittäjyydestä, millainen tuo polku on ollut, mitkä ovat olleet sen suurimpia haasteita ja iloja? Olisiko kevytyrittäjäpalvelun (Eezy, Ukko) käyttäjänä pysyminen kuitenkin parempi, vaikka summat menisivät yli YEL-velvollisuuden rajan?

Seuraa myös Instagramissa: @katrikonderla
Tilaa kanava Youtubessa: Katri Konderla
Kuvat by Jenni, editointi minä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020