Slider

Oma asunto vuokralle?

maaliskuuta 10, 2023

Meillä oli kovasti aikomuksena tänä vuonna ostaa isompi oma asunto ja laittaa pikkuinen kaksiomme vuokralle. Uusi vuosi toi kuitenkin mukanaan muutoksia meidän molempien työtilanteeseen ja ennen kaikkea asuntolainojen korkotilanteeseen, joka on niin hirvittävä, että viikkasimme ostohousut suosiolla hetkeksi takaisin vaatekaappiin. Katsellaan uudelleen sitten, kun korot vähän lähtevät laskusuuntaan :D Kaipaamme kuitenkin asumistilanteeseemme muutosta, minkä vuoksi pöydällä on viime viikot pyörinyt uusi idea...

Entä, jos laittaisimmekin kaksiomme vuokralle, ja muuttaisimme esimerkiksi vuoden ajaksi Helsingin kantakaupunkiin johonkin ihanaan vuokrakämppään? Kun seuraavan kerran ostamme asunnon, se tuskin tulee olemaan lähimaillakaan Helsingin keskustaa, jos edes Helsingistä, eli vuokralle siirtyessä pääsisimme vielä hetkeksi nauttimaan kaupungin sykkeessä elämisestä. Kokonaiselämisen kuukausikulut nousisivat varmasti muutamalla satasella, mutta jos saisimme myös enemmän neliötä ja jonkun ihanan sijainnin, ei siitä kyllä haittaisi yhtään maksaa. Toisaalta sitten mietimme, onko järkeä "tuhlata" rahaa ja maksaa sitä muiden taskuihin, kun nuo ylimääräiset sataset voisi myös sijoittaa. Toisaalta taas kumpikin mielellämme maksamme mieluisesta ympäristöstä ja siitä fiiliksestä, koemme sen rahan arvoisena.

matching-knitted-set-midi-skirt-jumper-sweater-pixie-girl-review-3 matching-knitted-set-midi-skirt-jumper-sweater-pixie-girl-review-1 matching-knitted-set-midi-skirt-jumper-sweater-pixie-girl-review-2

Pixie Girl Petite knitted set (gifted)
New Look boots
Chanel bag

Olen innostuksissani jo selaillut ja löytänyt useamman heti vapaan unelmakämpän, mutta homma olisi varmaan järkevintä tehdä niin, että ensin yrittää löytää vuokralaisen tähän omaan asuntoon. Sen jälkeen voisimme sitten etsiä heti tai pian vapaiden joukosta itsellemme sopivan uuden kodin. Alueina eniten kiinnostaisi Töölö, Kaartinkaupunki, Jätkäsaari ja Ruoholahti, mutta täytyy jatkaa laskelmien tekoa.

Kuvissa näkyvä neulesetti on aivan ihana ja istuu täydellisesti. Sen ystävällisesti lahjoitti minulle petite-vaatteita (eli alle 165cm-pituisille) tekevä brittiläinen yritys Pixie Girl Petite. Rakastan tällaisia settejä, joiden osat toimivat myös erikseen - niin monikäyttöistä ja kätevää! Jos esim. housujen saralla tuottaa haasteita löytää sopivan lyhytlahkeisia pareja, kannattaa Pixie Girlin valikoima ehdottomasti tarkistaa. Itse olen 158-senttinen, eli tiedän, mistä puhun :D Pixie Girliltä tilatessa kannattaa melkein valita suurempi koko kuin mitä esim. H&M:ltä ostaisi, sekä ylä- että alaosissa.

Kuulisin mielelläni teiltä kokemuksia, jos joku on tehnyt tällä tavalla oman kotinsa suhteen? Mitkä olivat siirtymävaiheen suurimmat haasteet? Oliko vuokraemännäksi tai -isännäksi siirtyminen pelottavaa?

Seuraa myös Instagramissa: @katrikonderla
Tilaa kanava Youtubessa: Katri Konderla
Kuvat by Jenni, editointi minä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020