Slider

Liikunnanvihaajan kuntoprojekti

helmikuuta 28, 2023

Sisältövaroitus: asiaa painonpudotuksesta, laihdutuksesta, kalorilaskennasta, kalorivajeesta

Olen aina vihannut liikuntaa yli kaiken, en löydä siihen motivaatiota enkä nauti siitä oikeastaan koskaan. Osa kokeilemistani liikuntamuodoista on oikein kivoja (esim. laitepilates, kiipeily ja squash), mutten silti motivoidu tekemään niitä niin usein, kuin ihmisen liikkua pitäisi. Kausittain olen välillä saanut kotona päälle ihan hyvän draivin kotitreeneihin tai satunnaisen parikuukautisen flown salitreeneihin, mutta homma aina kaatuu yleensä sairastumiseen tai muutamaan kiireisempään viikkoon, joidenka jälkeen en sitten millään saa enää samaa rutiinia päälle.

Havahduin alkuvuodesta siihen, että olo omassa kropassa ei kerta kaikkiaan ole hyvä. Olen kankea ja väsynyt, joudun jatkuvasti hankkimaan vaatteista isompia kokoja ja asun tällä hetkellä pääasiassa leggingseissä, koska kaikki muu puristaa ja kiristää. Olo ei ole itsevarma, vaan haluan verhota kroppani mahdollisimman peittävästi. Siis niin inhottava tunne, erityisesti ennen kevättä ja kesää!

IMG-2219

Koska vihaan liikuntaa, ajattelin, että suurimman muutoksen täytyy lähteä tapahtumaan ruokavaliosta. Helmikuun alussa päätin vihdoin alkaa tutkia omia tottumuksia ja selvittää, paljonko kalorinkulutukseni oikeasti on. Latasin avuksi tutun vanhan FatSecret-sovelluksen, joka on muuten ihan paras apuri kaloreiden ja makrojen selvittelyyn! Sovellukseen voi syöttää ihan tietyn tuotemerkin tuotteen ja paljonko sitä grammoissa syö, sovellus hoitaa loput. Sovelluksen avulla olen ennenkin saanut "normalisoitua" annoskokoja ja napostelun määrää. Pienistä puroista nimittäin tulee ihan todella nopeasti iso joki, jota ei välttämättä huomaa, ellei asiaan kiinnitä huomiota.

Sovelluksen avulla olen yrittänyt nyt syödä tietyllä kalorivajeella joka arkipäivä. Viikonloppuisin syön vähän vapaammin ja en trackaa kaloreita, mutta silloinkin pidän mielessä sovelluksen opit. Kalorivajepäivinä syön sen verran, etten ole nälkäinen ja jaksan hyvin, mutta pieni vaje takaa sen, että kropassa tapahtuu pidemmällä aikavälillä toivottavasti kiinteytymistä. Puhutaan kuukausista, ellei jopa vuodesta. Parin viikon kalorivajeilun jälkeen olo on jo kiinteämpi ja keventyneempi, vaikka todellista painoa ei varmastikaan vielä ole pudonnut. Olo on kuitenkin energisempi, mikä on ihanaa!

IMG-2286

Sitten se liikuntapuoli... Vaikka kuinka inhoan liikuntaa, niin jossain hetken inspiraatiossa tartuin Tiktokissa pyörineeseen Maikki Marjaniemen rasvanpoltto-ohjelman tarjoukseen :D Se seisoi sähköpostissani n. viikon päivät ahdistamassa ja painostamassa, kunnes keksin ehdottaa salille menoa yhdessä lähellä asuvan ystäväni kanssa. Ja OMG, että meillä oli kivaa! Tarvitsen selkeästi liikuntaan sen sosiaalisen puolen, yksin siitä ei tule yhtään mitään. Sovimme, että alamme käydä salilla kaksi kertaa viikossa ja katsomme, mihin se vie. Ohjelma on sopivan rankka ja sopivan sovellettavissa, etten lannistu, ja toistaiseksi treenit on tuntuneet tosi kivoilta ja tehokkailta!

Oma ihannepainoni on 10-12 kg alaspäin, mutta voi olla, etten siihen enää pääse ja se on ihan ok. Vanhenemiseen kuuluu luontaisesti myös painonnousu, eikä paino myöskään kerro kaikkea, joten sanotaan, että oikea tavoitteeni on päästä 1-2 vaatekokoa pienemmäksi - sen kokoisena fyysinen oloni ja jaksamiseni on aina ollut paras mahdollinen. Olen itse sen verran mukavuudenhaluinen, etten kuitenkaan pysty pakottamaan itseäni liikkumaan tai millekään ihmedieeteille.

IMG-2253

Tiedättekö kun aina sanotaan, että liikkumisessa se vaikein osuus on itse lähteminen? No ei muuten ole! Olen useita kertoja lähtenyt esim. lenkille tai salille, ja kääntynyt siellä sitten heti 2 minuutin jälkeen takaisin - ihan oikeasti :D Eli tämä sääntö ei todellakaan toimi omassa tapauksessani. Itselleni toimii vain ja ainoastaan se, että liikun jonkun toisen ihmisen kanssa - katsotaan, kuinka kauas se kantaa.

Tällainen tilannepäivitys tähän hetkeen, katsotaan miten kauan jaksan pitää intoa yllä - toivotaan, että liikunnan suhteen mahdollisimman kauan!

Seuraa myös Instagramissa: @katrikonderla
Tilaa kanava Youtubessa: Katri Konderla
Kuvat by Jenni, editointi minä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020