Slider

Vuosi 2022 pähkinänkuoressa

joulukuuta 30, 2022

Niin se vain jälleen on tämäkin vuosi loppumassa, kylläpäs hurahti 12 kuukautta nopeasti! Uusivuosi tietää blogin puolella perinteistä vuosikertausta, eikä tämäkään vuosi ole poikkeus. Kirjoitin tähän postaukseen ihan lyhyesti jokaisen kuukauden päätapahtumia, kuvituksena toimivat asukuvat kyseisiltä kuukausilta :)

Hauskasti muuten näistä asukuvistakin näkee vuodenaikojen vaihtumisen, eikö?



Tammikuu


Uusi vuosi alkoi kirjaimellisesti koronalla, johon mieheni sairastui ja teki positiivisen testin 1.1. aamulla. Maagisesti en saanut häneltä tartuntaa, mutta pääsin silti fiilikseen, kun jouduttiin yhdessä eristäytymään silloisen ohjeistuksen mukainen 10 + 1 päivää. Joe onneksi selvisi suhteellisen lievin oirein, ja tammikuun puolessa välissä päästiin palaamaan takaisin normaaliin arkeen. Samaan syssyyn sain yllättäen ja hakematta ihan mahtavan työtarjouksen, jota pohdiskelin viikon päivät. Päätin ottaa työn vastaan, ja olen tähän päivään asti tosi onnellinen, että niin tein! Tammikuussa saatiin myös maailman suloisin pieni yökyläilijä aka pieni veljenpoikani meille.



Helmikuu


Fiilistelin tulppaanikautta, mikä on yksi talven ihanimpia asioita jos multa kysytään! Lopetin vanhassa työssä, mikä teki olon hetkellisesti tosi haikeaksi, mutta onneksi ne ihanimmat ihmiset sieltä pysyy kuitenkin elämässä. Aloitin uudessa työssä ja siirryin suurimmaksi osaksi etätyöhön, mikä oli ihan sanoinkuvaamattoman iso asia. Sain taas energiaa elää paremmin, eli syödä terveellisesti ja liikkua sekä nukkua tarpeeksi. Juhlittiin miehen synttäreitä kahdestaan, sillä hänen Briteistä Suomeen tulossa ollut ystävänsä joutuikin perumaan reissunsa. Tein kotona pientä kevätsiivousta ja oli niin ihanaa, kun kaappeihin tuli tilaa ja jopa ilmaa, heh.



Maaliskuu


Maaliskuu oli oikein kunnon hyvinvoinnin kuukausi: aloitin syömään säännöllisesti vitamiineja ja rautaa, aloitin tasaisemman ruokarytmin ylläpidon ja kaivoin blenderin pölyttymästä. Innostuin smoothieista pitkästä aikaa ja tein joka päivä jonkinlaisen smoothien iltapäivää virkistämään. Tein myös jotain itselleni erittäin ennen kuulumatonta ja liityin salille, koska innostuin Tiktokissa trendaavasta 12-3-30 -treenistä. Tein muutamia somefreelancer-töitä ja tilasin uutta kamerakalustoa, mikä inspiroi jälleen elvyttämään myös blogia.



Huhtikuu


Huhtikuu on meidän perheessä aina yhtä juhlaa, kun synttäreitä viettää äitini, kälyni ja veljenpoikani, joka täytti jo huimat kolme vuotta - tädin pieni rakas. Huhtikuuhun liittyi myös säikähdyksiä, kun perheenjäsen joutui yhtäkkiä päivystykseen vakavaa sairautta epäillessä. Pahin onneksi vältettiin, vaikka myöhemmin edessä oli leikkaus. Huhtikuussa fiilistelin ekoja keväisiä asuja, kukkivaa luontoa ja leivoin pitkästä aikaa. Tein päivätyön ohella freelancer-sometöitä, mistä nautin suunnattomasti. Huhtikuu hurahti ohitse tosi vauhdilla!



Toukokuu


Päädyin extemporena Emma Gaalaan kahden ystävän kanssa, ja ilta oli särkevistä korkkareista huolimatta tosi kiva kokemus. Kävin eräänä lauantaina somekeikalla Lahden Karisman häämessuilla, mikä oli aivan ihanaa, vaikka itse jo naimisissa olenkin. Vietettiin toukokuussa viikon miniloma mökillä, mikä oli ihan paras startti kesälle. Fiilistelin Helsingin kukkahuumaa, kun sekä magnoliapuut että kirsikankukat olivat täydessä loistossaan! Kyllä se loppukevät on kaunista aikaa. Saatiin tätin pikkumurunen jälleen yökylään, ja vietiin hänet museoon sekä Esplanadille fiilistelemään vuoden ensimmäisiä puistoesiintyjiä.



Kesäkuu


Kuukausi starttasi James Bluntin konsertilla, johon vihdoin 2,5 vuoden odotuksen jälkeen päästiin! Konsertti siirtyi koronan vuoksi kahdesti, ja ostettiin liput alunperin vuonna 2019... Keikka oli aivan mielettömän hyvä, ja konserttipaikkana Myrtsin stadion toimi erinomaisesti - tapahtuma oli sopivan iso, mutta sopivan intiimi. Juhannusta vietettiin veljeni perheen kanssa mökillä, ja itse juhannusaattona jännitettiin sairaalaan yhtäkkiä joutuneen läheisen puolesta. Onneksi selvittiin säikähdyksellä! Kesäkuu päättyi onnellisiin uutisiin, kun mieheni sai uutiset unelmiensa työpaikasta juuri ennen juhannusta.



Heinäkuu


Työskentelin kolme viikkoa lähes täysin tyhjässä toimistossa, kun muut lomailivat - oma pidempi lomani alkoi vasta 25.7. Vietiin Joen kanssa veljenpoikani Korkeasaareen, ja hän oli aivan innoissaan kameleista ja gaselleista, jälkimmäiset kuulemma näyttivät kilteiltä. Nautin loman ensimmäisen viikon mökillä Joen ja myöhemmin ystävän kanssa rentoutuen, isäni kanssa kirppareita kierrellen ja vain kesää fiilistellen.



Elokuu


Juhlin kesälomalla 31-vuotissynttäreitäni, näin paljon kavereita ja lähdin Lontooseen yksin 5 päivän reissulle, mikä oli yksi tämän vuoden parhaista päätöksistä. Reissussa shoppailin, söin ihanaa ruokaa, rentouduin ja fiilistelin vanhoja kotialueitani. Youtuben puolelta löytyy muuten myös kaksi reissuvideota! Paluu toimistoon sujui kivasti. Saatiin elokuun puolivälissä Joen paras kaveri ja tämän tyttöystävä Briteistä käymään Suomessa, ja vietiin heidät mökille 3 yöksi. Reissu oli aivan ihana, tehtiin oikein kunnolla Suomi-juttuja ja nautittiin mökkieksotiikasta, heh. Elokuun lopussa tapahtui myös jotain niin suurta, että se on mainitsemisen arvoinen tässäkin postauksessa... Opin viikkaamaan muotoonommellun lakanan siististi ja ilman kommervenkkejä! :D



Syyskuu


Syyskuussa tehtiin vielä viimeinen mökkireissu ennen mökin talviteloille laittoa, muuten se oikeastaan taisi solahtaa ohitse ihan vain töitä tehden. Tein perinteisen syyskäynnin Koiramäen Pajutalleille, ja kävin päiväreissulla Tampereella ystäväni Henrin valmistujaisissa. Vietin ihanan yökyläilyreissun äitini luona veljenpoikani kanssa, käytiin mm. syysretkellä ihmettelemässä ihan pikkuruisia sammakoita ♥



Lokakuu


Lokakuu oli henkisesti tosi raskasta aikaa, kävin hetkellisesti kyllä ihan varmuudella jonkinlaisen burnoutin porteilla. Kuukauteen mahtui siltikin kivoja juttuja, kuten ravintolailta ystävien kanssa Madonnassa, hääpäivän viettoa Lilla Robertsissa, uusi laukkuhankinta, kiireinen mutta kiva lomaviikko, squashia serkkuni kanssa ja pilatesta.



Marraskuu


Marraskuussa vietin isänpäivää Mikkelissä, tein freelancer-keikkaa somepuuhien parissa ja koristeltiin joulukuusi. Merkittävimpänä tapahtumana itselle oli elämäni ensimmäinen itse ajettu auto-onnettomuus, johon jouduin ensilumien sataessa! Puuterilumi ja musta jää heitti auton nastarenkaista huolimatta motarin rampissa ympäri, ja iskeydyin kaiteeseen. Onneksi ei käynyt pahempaa vahinkoa, eikä paikalla ollut sunnuntaiaamun ajankohdasta johtuen muita. Säikähdyksellä selvittiin, joskin tuo säikähdys traumatisoi kyllä koko talveksi... Marraskuussa varattiin myös meidän häämatka, mitä ei vielä olla päästy koronasta ja kiireistä johtuen tekemään!



Joulukuu


Joulukuu alkoi ihanalla Lontoon reissulla ystävän kanssa, fiilisteltiin upeaa joulu-Lontoota oikein olan takaa. Postauksia reissusta löydät täältä. Reissun jälkeen sairastuin ensimmäiseen koronaan minäkin, ja oireilua kestikin loppuvuosi (kärsin niistä valitettavasti edelleen). Astmaatikkona kuitenkin pelkäsin pahempaa, kuin mitä onneksi sain. Joulu vietettiin yhdessä Suomeen ensimmäistä kertaa matkanneen Joen perheen kanssa, mikä oli aivan ihana ja ainutkertainen kokemus ♥ Uudeksi vuodeksi matkattiin Mikkeliin juhlistamaan isäni 60-vuotissynttäreitä ja uutta vuotta.

Kaikenkaikkiaan vuoteen 2022 mahtui joitain elämän parhaita hetkiä, sekä elämäni huonoimpia kausia - mutta vitsit, mikä vuosi! En osaa yhtään arvailla, mitä vuosi 2023 tuo tullessaan - muuta kuin häämatkan kesäkuussa, jihuu! - eli BRING IT ON!!

Seuraa myös Instagramissa: @katrikonderla
Tilaa kanava Youtubessa: Katri Konderla
Kuvat by Jenni tai Joe, editointi minä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020