Slider

7 jouluista faktaa minusta

joulukuuta 03, 2022

1. Voisin elää riisipuurolla ympäri vuoden, mutta säästelen sitä kuitenkin joulukauteen parhaani mukaan. Täytteenä pitää olla sekä kanelia että sokeria, nam! Valmispuuroista lempparini on Kokkikartanon versio, mutta joskus teen alusta asti itse.

2. Lempiruokani varsinaisista jouluruoista on karjalanpaisti, laatikot sekä kaikki mahdolliset lohen muodot. Kaikkein parhaalta maistuu se myöhään aattoiltana vielä iltapalaksi haettu ruis- tai saaristolaisleipä tuorejuustolla ja graavilohella, ai että. Jälkkäreistä taas voiton vievät jouluiset kakut, luumukiisseli vaniljavaahdolla sekä joulutortut!

beige-9 beige-14

3. Joulutortuista puheen ollen… Tänä vuonna olen harvinaisen myöhässä niiden kanssa, sillä aloitan yleensä niiden leipomisen jo syyskuussa. Nyt en ole leipaissut vielä yhtään kappaletta – mikä pyhäinhäväistys… Tykkään nykyään leipoa niitä miniversioina, eli yhden normaalikokoisen sijaan leikkaan taikinaneliön neljään osaan, ja teen suupalaksi sopivia pikkutorttusia.

4. Olen nykyään tosi huono pikkujoulujuhlija – osallistun kyllä kaikkiin, joihin kutsu käy, mutta kaveriporukan vanhetessa ja korona-aikana ne ennen niin lukuisat pikkujoulutkin on huimasti vähentyneet. Ehkä ensi vuonna järjestän pitkästä aikaa itse!

beige-16 beige-15 beige-10

5. Rakastan ideoida, tehdä ja hankkia lahjoja, niiden antaminen on niin paljon kivempaa kuin saaminen. Tykkään myös tosi paljon lahjojen paketoinnista kauniine nauhoineen ja papereineen. Alan ideoida lahjoja jo kesällä, mikä ei sovi yhteen sen kanssa, että itselleni on ihan valtava haaste pidätellä salaisuuksia rakkailta jouluun asti :D

6. Pidän enemmän vaaleasta kuin punaisesta glögistä, se vain on jotenkin niin paljon raikkaampaa. Kumpikin kuitenkin maistuu, ja ilman mitään härpäkkeitä.

7. Erikoisin jouluni oli vuonna 2013, jolloin olin Australiassa ja söin jouluillallisella kengurua 30 asteessa. Oli aikamoisen mieleenpainuva kokemus, kuten arvata saattaa!

Seuraa myös Instagramissa: @katrikonderla
Tilaa kanava Youtubessa: Katri Konderla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020