Slider

Dyson Airwrap kokemuksia - plussat ja miinukset

syyskuuta 02, 2022

Nyt kun meikäläisen ja Dyson Airwrapin yhteistä matkaa on takana jo lähes vuosi, ajattelin vihdoin hieman rustata ylös kokemuksiani sen käytöstä. En halunnut kirjoittaa tätä postausta liian aikaisin, vaan vasta pidemmän testijakson jälkeen, sillä Airwrapin käyttö vaatii totuttelua, ennen kuin sitä kannattaa rakastaa tai tuomita. Englanniksi arvosteluja ja review-videoita löytyy satoja, mutta suomeksi yllättävän vähän, joten halusin tehdä tämän postauksen siltä varalta, että joku kokee tarvitsevansa ostopäästöstä pohtiessaan myös suomenkielisiä kokemuksia. Eli onko laite todella hintansa arvoinen, miten tykkään itse käyttää sitä ja mitkä ovat sen plussat ja miinukset - täältä pesee!

Oma settini on viime syksynä ilmestynyt Dyson Airwrap Complete Long Gift Edition, jossa kaikki vaihtopäät ovat valmiiksi niitä pidempiä versioita, eli setti on täydellinen sekä lyhyille että pitkille hiuksille. Lisäksi olen erikseen ostanut 20 mm barrelit, eli kapeammat kiharruspuikot.Plussat


Ehdoton ykkösplussa itselleni on se volyymi, jota Airwrapilla muotoilu hiuksiini tuo. Tästä päästä löytyy paljon hiuksia, mutta jokainen yksittäinen hius on erittäin ohut, eli ilman muotoilua hiukseni menevät aivan päätä pitkin. Tämän volyymin luo ilmavirtaan perustuva teknologia, joka on kyllä aivan mieletöntä - kihartaminen tällä on joka kerta tosi kivaa, kun suortuva vaan nipsnaps kiertyy siihen puikon ympärille kuin taiottuna, heh. Airwrapilla tehdyt kiharat ovat ihan mielettömän kauniit, pehmeät ja joustavat, eivätkä sellaiset liian päälle liimatut, niin kuin perinteisillä kihartimilla ja suoristusraudoilla.

Toinen iso plussa on se, että tuote ei tee muotoa pelkästään lämmöllä, vaan pitkälti ilmavirralla, mikä pitkässä juoksussa vaurioittaa hiuksia huomattavasti vähemmän kuin perinteiset muotoilutyökalut. Kolmantena mainitsisin, että laitteella todella saa sellaisen suoraan kampaajalta -efektin, kunhan sitä ja muotoilutuotteita käyttää oikein. Hiuksiin saa helposti ja nopeasti tehtyä kotona suhteellisen ammattimaisen näköisen blowdryn, ja se on aika ihanaa.

Neljäntenä mainitsisin vielä nopeuden, sillä laite kuivaa ja stailaa yhtä aikaa. Alkuun aikaa sai menemään aika paljon, mutta käytännön oppimisen kautta nykyään kuivaan ja kiharran hiukset 15 minuutissa. Sinänsä selvisin ennenkin samassa ajassa tavallisella hiustenkuivaajalla ja suoristusraudalla tai puikkokihartimella, mutta on superkätevää, kun kaikki vaiheet hoituvat yhdellä työkalulla, volyymilla ja pienemmällä lämpörasituksella.

Miinukset


Muotoilu ei kestä omassa hiuksessani kovin hyvin. Liityin joulukuussa sellaiseen brittien Airwrap-tipsiryhmään Facebookissa, jossa Airwrapin käyttäjät ovat jakaneet ja kysyneet vinkkejä siihen, miten saada esim. kiharoista pysyvämmät. Ostin ryhmän suosittelujen perusteella useita eri pohjatuotteita sekä erikseen myytävät 20 mm paksut puikot, joilla vihdoin sain kiharat vähän kestävämmiksi. Siltikään ne eivät kestä koko päivää, jos olen kovasti menossa... Kotioloissa kiharat kestävät ihan hyvinä tai ainakin tuuheina ja edelleen latvoista kauniisti kääntyvinä. Joskus kiharat taas eivät kestä edes tunteja, varsinkaan jos poistun kotoa ulkoilmaan ja ilmassa on tippaakaan kosteutta.

Tämä on ollut ihan superturhauttavaa, ja rahaa onkin palanut erilaisiin muotoilutuotteisiin, joita olen suositusten perusteella kokeillut useita. Mielenkiintoista kyllä, moni tuolla FB-ryhmässä kertoi oman hiustyyppinsä tottuneen Airwrapiin ajan myötä, ja kesto on ihan itsestään sitä myöten parantunut. Täytyy sanoa, että olen itsekin havainnut aavistuksen verran samaa tässä kuukausien aikana, eli kovasti toivon, että jossain vaiheessa kihara on ja pysyy, jopa ilman pohjatuotteita.

Toinen mainittava miinus on se, että laitetta ei voi käyttää kuiviin hiuksiin, ja hiusten oikean kosteustason löytäminen voi alkuun olla haastavaa. Joillekin toimii tosi märän hiuksen muotoilu, joillekin lähes kuivan. Itse olen jotain tältä väliltä, annan hiusten kuivua noin 80 % kuiviksi. Olen kokeillut sitäkin, että suihkutan vettä jo kuivuneisiin hiuksiin, mutta lopputulos ei jostain syystä ole sama, kuin juuri pestyllä kuontalolla. Jos siis vaikka pesen hiukset aamulla, ja haluaisin muotoilla ne vasta illalla, tartun suosiolla suoristusrautaan Airwrapin sijaan.

Laite on yllättävän kovaääninen. Olen itse myös aika herkkäkorvainen, mutta suoraan korvan yläpuolella olevien hiusten kiharrus tuntuu välillä liian äännekkäältä korvaan. Säädän siis siinä kohdilla suosiolla ilmavirran aina astetta pienemmälle, ja pidän suortuvaa puikolla hieman kauemmin - ei ongelmaa.

Miinuksista ei voisi puhua ilman, että mainitsee hintaa. Laitesetti on todella kallis, ja olisi kyllä niin paljon parempi, jos laiterunko ja kaikki vaihtopäät myytäisiin erikseen. Ainakin itsellä muutama pää on jatkuvasti käytössä ja osa ei koskaan.Onko Dyson Airwrap hintansa arvoinen?


Tämä riippuu tosi paljon käyttäjän hiustyypistä, en voi muuta sanoa. Joillekin laite on ihan korvaamaton arjen apuri, joillekin se ei tee käytännössä mitään. Sain oman pakettini lahjaksi, eli en joutunut käyttämään omaa rahaa muuhun kuin noihin 20 mm -lisäpäihin ja pohjustustuotteisiin, mutta kauan haaveilin tämän ostosta itsekin. Tällä noin 10 kuukauden kokemuksella sanoisin, että Airwrap on rahansa väärti, vaikka kiharoiden kestossa onkin vielä hieman haasteita. Sanon tämän sen perusteella, etten osaisi enää kuvitella palaavani entiseen, ja käytän Airwrapia muuhunkin kuin kiharoihin. Kiharoiden keston suhteen olen jo niin lähellä ratkaisua, että olen tosi luottavaisilla mielin siitä, että vielä se oikea kombo löytyy, heh.

Itselleni merkitsee eniten tuo Airwrapin antama volyymi, eli pelkäksi kihartimeksi en tätä laitetta ostaisi. Paitsi jos olisin aivan varma, että kihara pysyy omassa hiustyypissäni.

Neuvoisin siis ostamaan laitteen joko käytettynä tai sitten kaupasta, jonne sen saa testikäytönkin jälkeen palauttaa; ainakin ennen Gigantti salli tämän. Näin laitetta voi rauhassa testata ja todeta itse, sopiiko se omalle hiustyypille ja onko valmis Airwrapin hintaa maksamaan. Kannattaa myös muistaa, että Airwrap on todella erilainen kuin mikään aiemmin myyty hiustenmuotoilulaite, eli sen käyttö vaatii hieman aikaa, totuttelua ja opettelua. Lisäksi kannattaa hyödyntää tasaisin väliajoin olevia kampanjoita, ainakin Gigantilla on usein ollut "-20% Dysonin tuotteista" -tyyppisiä kamppiksia. Tietääkseni Stockmannilla pystyi ainakin joskus ennen kokeilemaan laitetta, mikä kannattaa tsekata ostopäätöstä pohtiessa.

Toivottavasti tämä postaus vastasi kysymyksiinne, lisää saa ehdottomasti esittää kommenttiboksissa ja vastaan niihin parhaani mukaan! Voin myös kuvata videon Dyson Airwrapin käytöstä, jos sellaista toivotte :)

4 kommenttia:

 1. Ostin oman Dysonin keväällä, mutta jouduin myymään sen pois, sillä en saanut pysymään kiharoita millään. Katsoin paljon videoita ja kokeilin erilaisia vinkkejä. Kiharat olivat kauniit, mutta pysyivät rehellisesti 10 minuuttia. Lopulta oli luovutettava. Harmitti todella paljon. Olisi mieluusti pitänyt, jos kiharat olisivat pysyneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis tiedän ton tunteen niin hyvin!! Todella, todella turhauttavaa. Kiharat, joita tuolla saa tehtyä, on mitä kauneimmat ja se volyymi on jotain niin mahtavaa, mutta on toi pysyvyys kyllä surullista.

   Poista
 2. Ostin Gigantista, ei palautusoikeutta, hygieniatuote. Oma kihartimeni toimi noin 5 sekuntia eikä enää sen jälkeen, sain rahani takaisin toki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, eikä! Ennen kihartimiakin sai testata siellä menettämättä palautusoikeutta. Hyvä, että sait rahat takaisin!

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020