Slider

Jouluviikon kuulumisia

joulukuuta 22, 2020

Joulukuu on ollut tähän päivään saakka hyvin työntäyteinen, ja vilahtikin ohitse ihan silmissä, kun näppis on sauhunnut ylitöitä lähes jokaisena arkipäivänä jostain marraskuun puolesta välistä lähtien. Eilen iski jo aivan valtava kisaväsymys, enkä meinannut millään saada itseäni aamulla liikkeelle. Jostain syystä fiilis on kokonaisuudessaan ollut viime viikkoina vähän harmaa ja latistunut, enkä tiedä, liittyykö se loppuvuoden kiireeseen, pimeyteen, tähän jatkuvaan tihkusateeseen joka melkein jo itkettää vai tähän koko vuoteen ja sen raskauteen. Toistaiseksi kuitenkin loppu hyvin, kaikki hyvin, sillä tänään viimeisillä energian rippeilläni suljin toimiston oven ja julistin rauhan ja rentoutumisen ajan alkaneeksi.

Vietetään tänä vuonna joulua kahdestaan Helsingissä Uusimaan koronarajoitusten vuoksi, mikä ajoittain on aiheuttanut vähän surua puserossa. Ollaan kumpikin niin jouluihmisiä, ja totuttu isoihin perhejouluihin. Suurin osa joulun ilosta tulee itselleni aina siitä, että kaiken sen tunnelmoinnin saa jakaa läheisten kanssa kerrankin ilman kiirettä ja arjen huolia. Erityisesti tänä vuonna se olisi ollut niin erityisen tärkeää kaiken sen eristäytymisen vuoksi, mitä tänä vuonna on yhdessä koettu, mutta ei kai tälle nyt vain mitään voi.


Onneksi meillä on sentään Joen kanssa toisemme, ja onneksi videopuhelut on keksitty. Niitä on ohjelmassa sekä Walesin, Mikkelin, Espoon ja Sipoon suuntaan ahkeralla syötöllä ♥ Kaipaan kauheasti niitä oman perheen vuosikymmenten aikaisia jouluperinteitä, mutta ehkä tämä joulu tarjoaa mahdollisuuden alkaa luoda niitä meidän omia perinteitä, joita sitten joskus omien lasten kanssa jatketaan eteenpäin.

Pienenä lohdutuksena ja jonkinlaisena joulukirsikkana kakun päällä olemme kumpikin myös lomalla huomenna ja vielä maanantain. Vuosien kaupanalalla työskentelyn jälkeen toimistotyöläisen lomat tuntuu kyllä edelleen niin luksukselta! Ollaan myös hoidettu joulun ruokaostokset hyvissä ajoin, jotta huomenna voidaan keskittyä ainoastaan ruokien valmisteluun ja ihan viimeiseen pieneen siivoiluun - niin ihanaa.

Ruokien suhteen ei todellakaan toimittu yhden pysähdyksen taktiikalla, vaan ollaan napattu kaupasta aina arkiruokia hakiessa samalla mukaan ”muutama jouluna tarvittava asia”. Eilen ei sitten tämän ansiosta ollut enää niin valtavaa ostoslistaa jäljellä. Loput listan tuotteista haki Joe aamun hiljaisina kauppatunteina, ja minä illalla sitten vielä ne, joita Joe ei kaupasta kielimuurin vuoksi löytänyt. Tuon viime viikkojen pikkuhiljaa poimimisen ansiosta nämä viralliset jouluruokien ostosreissut ei olleetkaan niin perinteisen maanisia ja hitaita, eli miljoonan pysähdyksen taktiikka toimi oikein hyvin :D


Harkitsin kyllä hetken, että testaisin vihdoin jouluna ensimmäistä kertaa ikinä kauppakassipalveluita ja netistä tilaamista, mutta pelkäsin, että joulukysynnän vuoksi osa tuotteista puuttuisi lähetyksestä kuitenkin. Tuntui helpommalta hakea ne itse, niin ei tarvinnut stressata, puuttuuko sitten kuitenkin jotain oleellista.

Huomenna ohjelmassa on pääasiassa kokkailuiden aloitusta. Ajattelin kokeilla tehdä ensimmäistä kertaa ikinä ainakin punajuuri-peruna-vuohenjuustolaatikkoa, vai olisikohan se ennemminkin paistos. En ole mikään punajuuren ylin ystävä, mutta ajattelin, että perunan ja vuohenjuuston parina se voisi olla tosi hyvää. Raportoin vähintään Instagramissa sitten tämän kokeiluni tulokset ;)


Esprit coat
H&M Premium Quality jumper
River Island jeans
Saint Laurent Sunset bag
Vagabond boots

Aion myös jälleen tehdä sitä monta kertaa mainitsemaani lempikakkuani ikinä, eli puolukkajuustokakkua salted caramel -kuorrutteella. Tuo kakku sopii niin täydellisesti jouluun, uuteen vuoteen tai ihan koko talvisesonkiin! Tein sitä viimeksi marraskuussa isänpäivänä, mutta kakusta puolet katosi parempiin suihin, ennen kuin ehdin kaivaa kameraa esille - siinä todiste, että kyseessä on oikeasti maailman paras kakku.

Tällä leipomiskerralla aion ottaa siitä myös kuvat, jotta saan reseptin jaettua teillekin täällä blogissa. Huomenna ajattelin valmistaa myös luumusopan, ja loput ruoat jätän sitten aattopäivän puhteiksi. Huomaatteko, että jälkkärit menee mulla tärkeysjärjestyksessä aika kärkeen :D

Varmasti joulun aikoihin palailen täällä blogin puolella, mutta haluan silti jo tässä vaiheessa toivottaa kaikille aivan ihanan lämpöistä, rentouttavaa, turvallista ja iloista joulun aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020