Slider

10 kysymystä joulusta

joulukuuta 21, 2020

1. Suosikkijouluherkku?
Tykkään jouluherkuista ihan hulluna ja siksi yhtä lempparia on mahdoton valita. Rakastan myös perinteistä suomalaista jouluruokaa, kunhan sitä ei tarvitse syödä liian montaa kertaa putkeen. Lemppareita ovat mm. joulutortut, luumusoppa vaniljavaahdolla, graavilohi ruis- tai saaristolaisleivällä sekä ne kukan näköiset konvehdit, joissa on valuvaa toffeeta sisällä. Nam!

2. Joulun paras soittolista?
Olen kasannut omalle Spotify-tililleni pienen joululistan raakileen tosi hätäisesti vuonna 2018 ja ajatuksissa oli, että työstäisin sen ajan kanssa joksikin ihanan tunnelmalliseksi ja soljuvaksi kokonaisuudeksi ennen joulua 2020. Noh, joulukuu on solahtanut ohitse ihan liian kovaa vauhtia, ja soittolista on edelleen haaveissa... Suunnitelmissani listalta löytyy tietenkin mm. Michael Bubléta, mutta myös ikisuosikkini Vesku Loirin Tonttu. Listalle pääsee varmasti myös Whamin Last Christmas sekä muutama perinteinen ja rauhallinen kotimainen laulu. Ainiin ja tietysti Colplayn Christmas lights, joka on sekä minun, että Joen lemppari ja meidän automatkojen vakkari fiilistelyyn!


3. Mikä on lempijoulukauppasi?
Ehdottomasti viime vuonna Suomeen rantautunut Shishi x Vepsäläinen -myymälä! Kävin siellä viime vuonna pariinkin otteeseen ja tänä vuonna heti marraskuun alussa, kun Jonna kutsui muutamia seuraajia sinne joulushoppailemaan hänen kanssaan. En uskonut sen olevan enää mahdollista, mutta liike oli vielä edellisvuotistakin paljon upeampi! Myymälä on ihanasti jaoteltu tyyleittäin ja värisävyin, eli jokaiseen tyyliin löytyy varmasti jotakin. Mukaan tarttui monta kultaisen ja messingin sävyissä loistavaa, suhteellisen neutraalia mutta kokonaisuutena näyttävää palloa. Lisäksi tykkään paljon Stockmannin jouluosastosta ja koristevalikoimasta, sieltäkin olen ostanut jo parit koristeet tänä vuonna. Helsinkiin on rantautunut viime vuosina paljon ihania joulushoppeja, mutta harmillisesti tänä vuonna en ole niitä ehtinyt läpi käymään (enkä koronan vuoksi ole liikaa viitsinytkään).

4. Miten koristelet kotia jouluun?
Oma periaatteeni on ostaa pari koristetta joka jouluksi, eli ajan kanssa niistä on muodostunut melkoisen kattava laatikollinen yksitellen valittuja ihanuuksia. Ensimmäisinä vuosina kotoa pois muuton jälkeen valinnat olivat ehkä vähän räikeitä, mutta erityisesti viime vuosina olen pyrkinyt yksinkertaistamaan ja yhtenäistämään koristeiden tyyliä, jotta ne sopisivat kauniisti yhteen ja muodostaisivat ajattoman kokonaisuuden. Olen aivan ihastunut messinkiin ja kultaan, ripauksella rusehtavaa kuparia ja valkoista. Laatikoista löytyy paljon myös kauniita hopeisia koristeita. Toivon nyt ostamieni koristeiden kestävän myös tuleville jälkipolville, ainakin se on ajatuksena ihana.

Hankin meille jo viime vuonna tässä postauksessa näkyvän lumikoristeisen kuusen, joka ei muuttomme vuoksi päässyt paketista silloin ulos. Marraskuussa aivan intopiukeana purimme sen paketista ja kasasimme ensimmäistä kertaa ja jestas, miten kaunis ja näyttävä se onkaan! En meinaa saada katsetta siitä irti. Kuusen lisäksi tykkään tuoda tunnelmaa valoilla ja esimerkiksi tummanvihreillä tai punaviinin sävyisillä koristetyynyillä. En kuitenkaan pidä liiasta punaisesta, mutta ripaus punaista samettia tuo ihanaa juhlan tunnelmaa. Viime jouluna tein itse kuusenhavuista kranssin ja sellainen olisi hauska väsätä joka vuosi. Piparitalo ehdittiin onneksi saada aikaiseksi toissa viikolla!


5. Mieleenpainuvin saamasi joululahja?
Olen saanut paljon aivan ihania lahjoja sekä lapsena että aikuisena. Lapsena rakastin yli kaiken sairastavaa nukkeani, joka yski ja jolta pystyi mittaamaan kuumeen, heh. Aikuisiällä yksi ihanimmista on ollut mm. Joelta saamani setti itse väkerrettyjä lahjakortteja, joita olen saanut käyttää sitten arjessa pois. Ne oli vähän vinoon leikattuja, mutta niissä oli tosi suloisia sydäntarroja. Aiheina oli esimerkiksi mm. "45 min hieronta" tai "kuvausapua blogin kanssa" tai vaikkapa "itse kokattu kynttiläillallinen" :) Suurin osa on vielä käyttämättä, eli täytyypä varmistaa, että niissä on voimassaoloaikaa ensi vuodelle, hih!

6. Osallistutko joihinkin hyväntekeväisyystempauksiin jouluna?
Erilaiset hyväntekeväisyystempaukset kuuluvat omaan jouluuni joka vuosi. Tykkään ideoida ja kasata lahjoja Joulupuu-keräykseen, joka kerää lahjoja lapsille ja nuorille, jotka muuten jäisivät ilman joululahjaa. Lisäksi ostan yleensä Woltin kautta pari jouluateriaa, jotka menevät ihmisille, joilla ei muuten joulua välttämättä olisi. Se on ihanan helppo ja mutkaton tapa kelle lahjoittaa omastaan vähän!


7. Suosikkikaupunkisi joulun tunnelmointiin?
Todella moni kaupunki näyttää ihanalta joulun kynnyksellä, mutta ehdottomasti lemppareitani joulukuussa ovat Porvoon vanhakaupunki sekä Tuomaan markkinat Helsingissä. Rakastan illan hämärässä kauniisti tuikkivia valoja ja havuköynnöksiä, niiden yhdistelmällä ei voi mennä vikaan.

8. Miten paketoit joululahjat?
Omaa silmääni miellyttää kaikkein eniten neutraali paketointi pienellä kimalluksella ja yksityiskohdilla. Lahjapapereissa tykkäänkin käyttää rustiikkista beigeä voimapaperia kuvioinnilla tai ilman. Panostan kuviointiin tai kimallukseen sitten nauhassa. Joskus olen sitonut nauhaan myös esim. marjaisia oksia tai eukalyptuksen oksia, ne oli kyllä tosi kauniit paketit.


9. Jouluelokuva, joka on pakko katsoa joka vuosi?
Holiday ja Love Actually katsotaan joka vuosi, ne vie mielen joulutunnelmaan heti ensiminuuteilla! Uudempi lempparini on viime vuonna leffateattereissa esitetty Last Christmas, josta on uudeksi joulutraditioksi myös. Huomasin viime viikolla Netflixiin ilmestyneen kiinnostavalta kuulostava Holidate, joka vaikuttaa potentiaalisen ihanalta jouluhömpältä. Suomalaisista joulupiirretyistä ikisuosikkini on Joulupukki ja Noitarumpu.

10. Mitkä ovat joulun ajan suosikkiperinteitä?
Ainakin riisipuuro sokerilla ja kanelilla heti aamusta. Näin vanhempana olen alkanut pitää myös perheellemme perinteisestä hautausmaakierroksesta, eli ennen joulusaunaa käymme läheisten sukulaisten haudoilla silloin, kun vietämme joulua Mikkelissä. Hautausmaa on jouluiltana niin kaunis, kun se on askelten ääniä lukuunottamatta niin hiljainen ja täynnä kynttilöitä. ♥ Kirpakan kävelyn jälkeen on ihana pujahtaa kuumaan joulusaunaan ja siitä sitten joulupöytään ja lahjojen jakoon.

Millaisista perinteistä tai asioista teidän joulu koostuu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020