Slider

Porkkanakakku salmiakkikuorrutteella

marraskuuta 05, 2020

Sain juuri ihan maailman parasta palautetta, kun lukija pyysi vuosien takaista, vanhassa blogissa julkaisemaani reseptiä tänne uuden puolelle julkaistavaksi! Vitsit, miten ihana fiilis siitä tulikaan! :) Lähetin reseptin tälle lukijalle heti siltä seisomalta, koska se oli puhelimeni muistiossa tallessa, mutta ajattelin tulla hetimiten jakamaan sen teille muillekin. Sain kätevästi napsaistua uudet kuvatkin tätä reseptipostausta varten, kun leivoin meille tätä herkkua halloween-viikonloppuna.

Ehkä joku muukin pitkäaikaisempi lukija saattaa tämän hopeatoffee-kuorrutteisen porkkanakakun reseptin vielä muistaa? Julkaisin sen vanhan blogin puolella varmaan jotain 6-8 vuotta sitten, eli siitä on ihan älyttömän kauan aikaa. Siitä asti olen tehnyt sitä lähes jokaisena halloweenina ja pariin otteeseen myös salmiakkia rakastavalle isälleni isänpäivänä. Mystisesti kyllä, salmiakkia vihaava Joe myös tykkää tästä... Veikkaan sen johtuvan siitä, että makea porkkana toimii niin älyttömän hyvin suolaisen salmiakin parina :)

Ja tässä se tulee. Vanha blogiklassikko, eli porkkanakakku hopeatoffee-kuorrutteella! Kakku sopii väreiltään erinomaisesti tähän synkkään vuodenaikaan ja sitä on helppo koristella halloween-tarkoituksiin esim. kurpitsan muotoisilla vaahtokarkeilla, hammasnameilla tai vaikka toukilla tai silmäkarkeilla. Ihan millä tahansa pelottavalla!


HUOM! Jos mahdollista, tee pohja jo edellisenä päivänä, koska se vain paranee jääkaapissa maustuessaan.

Porkkanakakku Hopeatoffee-kuorrutteella


Kakkupohjaan tarvitset:
• 3 kananmunaa
• 3 dl sokeria
• 2 dl vehnäjauhoja
• 1 dl ruisjauhoja
• 2 tl leivinjauhetta
• 1,5 tl vaniljasokeria
• 3 tl kanelia
• 4,5 dl porkkanaraastetta (eli noin 3 porkkanaa)
• 100 g voita

Kuorrutteeseen tarvitset:
• 2 pussia Hopeatoffeeta (1 pussi riittää, jos haluat vähemmän kuorrutetta)
• 4 dl kuohukermaa (1 purkki riittää, jos haluat vähemmän kuorrutetta)
• koristeita

1. Vaahdota munat ja sokeri. Vaahdon ei tarvitse olla jäykkää ja kuvioon jähmettyvää, jotta voit tehdä myös loppuvaiheet vatkaimella.

2. Raasta porkkanat ja yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata voi, jollet käytä valmista leivontasulaa.

3. Lisää muna-sokerivaahtoon jauhoseos, porkkanaraaste ja sula rasva. Sekoita vatkaimella tasaiseksi.

4. Kumoa irtopohjavuokaan, itse käytän XX-kokoista irtopohjavuokaa. Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia (kunnes keskeltä ei tartu enää veitseen/tikkuun taikinaa, kun "puukotat" sitä kevyesti).

5. Kakun ollessa uunissa, valmista kuorrutus. Kippaa kuohukerma kattilaan lämpenemään ja kuori sillä aikaa Hopeatoffeet. Heitä sekaan ja sulata tasaiseksi seokseksi. Jäähdytä hyvin (=täysin kylmäksi, laita vaikka lopuksi pakkaseen vielä puoleksi tunniksi) ja vatkaa sitten kuohkeaksi vaahdoksi. Väri vaalenee vaahdottuessa.

6. Halutessasi kostuta jäähdytetty kakkupohja jollain nesteellä, mutta porkkanoista on ainakin mun mielestä tullut aina tarpeeksi kosteutta. Levitä tai pursota kuorrute täysin jäähtyneen kakun päälle haluamallasi tavalla. Koristele ja nauti! Kakkupohja tosiaan kostuu ja maustuu vielä paremmaksi seuraavana päivänä.

4 kommenttia:

  1. Tosi nätti kakku! Porkkanakakun ja salmiakkikuorrutteen yhdistäminen kulostaa äkkiseltään erikoiselta, mutta houkuttaa kyllä kovasti testata tätä reseptiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maru <3 Siis en voi kuin suositella, suolainen ja makea sopii yhteen aivan mahtavasti.

      Poista
  2. Vitsit miten erikoisen kuuloinen yhdistelmä, mutta samalla niin herkullisen! Ehkä tätä jopa uskaltaisi kokeilla, sait tän kuulostaa nii hyvältä *.*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihihii, kannattaa! Tuu sit kertomaan, miltä maistui :)

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020