Slider

Ihonhoidon suosikit

marraskuuta 22, 2020

Paljon on kaikkea omituista mahtunut vuoteen 2020, mutta sen aikana olen myös löytänyt vihdoin ne kasvojeni iholle kaikista parhaiten sopivat tuotteet. Ihoni ei ole valehtelematta koskaan ollut niin hyvässä kunnossa kuin se on nyt, enkä tiennyt, että se voisi edes tällainen olla, iih! Hyväkuntoinen iho tuo itselläni kyllä huomattavan paljon itsevarmuutta kaikkeen tekemiseen ja olemiseen, ei siitä pääse yli eikä ympäri.

Ihoni hohtaa ja joustaa kauniisti ja siitä on tullut paljon kimmoisampi ja eloisampi. Edelleen se ajoittain punottaa, mutten usko tästä vaivasta koskaan pääseväni täysin eroon, koska ihoni on luontaisesti aina ollut hyvin läpikuultava (ja siihen vaikuttaa myös astmalääkitys.) Ajattelin tulla iloisena ihoni kunnosta jakamaan teillekin tämän nykyisen ihonhoitorutiinini, joka on suhteellisen simppeli. Haluaisin ajatuksissani olla 10-vaiheista päivärutiinia noudattava ihminen, mutten vain ole – minulle toimii parhaiten muutama hyvin toimiva tuote, joka vastaa ihoni tarpeisiin.


Näistä suosikeista en enää pysty helpolla luopumaan, vaikka olen osan kohdalla logistisista vaikeuksista johtuen yrittänytkin! Tuotteiden vaihto ja uusien kokeilu on näkynyt heti ihon kunnon huononemisena, vaikka kokeilemani toinen tuote muuten vaikuttaisi hyvältä ja olisi saanut hyvät arvostelut netissä. Siispä olen päätynyt pysymään toistaiseksi näissä tuotteissa, jotka saavat oman ihoni tasoittumaan, hehkumaan ja sävyltään yhtenäisemmäksi :)

Eiköhän lähdetä katsomaan, mitä sieltä kylppäristä löytyy...


Kylie Skin - Foaming Face Wash


Normaalisti välttelen vaahtoavia puhdistusaineita viimeiseen asti, koska ne tekevät lähes mille tahansa ihotyypille pelkkää hallaa. Tämä on kuitenkin poikkeus! Se johtunee siitä, ettei tuote sisällä natriumlauryylisulfaatteja, jotka imevät ihosta kaiken sen oman kosteuden ja iholle luontaiset öljyt. Tuo viheliäinen ainesosa tuo iholle sen karmaisevan kiristyksen tunteen ja saa ihon kiiltämään, kun raukka parka yrittää itse itseään sitten korjaavasti kosteuttaa. Tähän tuotteeseen on lisätty putsaavien elementtien lisäksi myös kosteuttavia ainesosia, kuten mun ikuisuuslempparia eli hyaluronihappoa, sekä kosteutta sitovaa glyseriiniä ja kiivinsiemenöljyä.

Paitsi että käytän tätä iltaisin, olen uskaltanut käyttää tätä pienen määrän myös aamuisin, sillä se ei kuivata ihoani ollenkaan. Aina, jos vaihdan tästä putsarista pois ja johonkin toiseen ihan tehokkaalta tuntuvaan tuotteeseen, ihoni alkaa heti kerätä epäpuhtauksia tai kiiltää. Kylie Skinin tuotteet on sopineet mulle yllättäen aivan erinomaisesti, ja noista perussarjan tuotteista kirjoitin vajaa vuosi sitten lisää täällä.


The Ordinary – Niacinamide 10% + Zinc 1%


En ole koskaan käyttänyt mitään yhtä tehokasta tuotetta kuin tämä seerumi, ja se on tehnyt ihoni hyvinvoinnille jotain hyvin ratkaisevaa! Jos pilkotaan tuotteen nimessäkin mainitut ainesosat, niin niasiiniamidi (= B3-vitamiinin aktiivinen muoto) itsessään kirkastaa ihoa. Eli ihoni uusi kuulaus on selkeästi sieltä peräisin. Lisäksi tuotteessa on sinkkiä, joka sekin tasapainottaa ihon toimintaa ja ehkäisee sen rasvoittumista. Tämänkin olen huomannut vähentyneinä epäpuhtauksina.

99% kaikista epämääräisistä mininäpyistä katosi otsalta ja ohimoilta, kun siirryin Kylie Skinin puhdistusvaahdon ja tämän seerumin yhteiskäyttöön. En voi kuin suositella, sillä kirsikkana kakun päällä tämä on seerumiksi myös vielä ihan superedullinen! Ainiin, ja tätä ei kannata hieroa iholle, vaan taputella n. herneen kokoinen annos kevyesti imeytymään. Muuten tuote vaahtoutuu. Laitan tätä aamuisin tai iltaisin, silloin kun siltä tuntuu.


Kylie Skin – Face Moisturizer


Päivällä käytän kosteutukseen meikin alla Kylie Skinin päivävoidetta. Tämä kosteusvoide on koostumukseltaan jännittävä, sillä se on ikään kuin geelin ja voiteen sekoitus, mutta kuitenkin kokonaisuutena yllättävän raskasta tavaraa. Silti se edelleen imeytyy hyvin, eikä jää rasvaiseksi kalvoksi iholle. Voide toimii meikin ja meikkivoiteen alla erinomaisesti.

Voide sisältää kosteutta sitovan glyseriinin ja voipuun pähkinästä saatavan sheavoin lisäksi myös rauhoittavaa aloe veraa ja kauraa. Tuotteeseen ei ole lisätty hajusteita, mutta se sisältää appelsiinin kuoriuutetta, mikä luo sille ihanan raikkaan tuoksun. Plussaa hygieenisestä pumppupullosta! Kirjoittamani postaus Kylie Skinistä ja myöskin tästä tuotteesta löytyy täältä.


Clinique – Moisture Surge 72-Hour Lipid-Replenishing Hydrator


Huh, on siinä tuotteella nimihirviö, mutta kyllä se hitto vie toimii. Tämä Cliniquen tuote ilmeisesti uudistui tänä syksynä ja ostin sen heti testiin, koska se hieman kevyempi ja perinteinen Moisture Surge oli kauan suosikkini (eikä siinä edelleenkään ole mitään vikaa).

Tämä hieman kosteuttavampi versio sopii erinomaisesti talveen ja sisältää hyaluronihappoa, kofeiinia, aloe verasta uutettua vettä, E-vitamiinia ja tiikeriruohoa. Se lupaa kosteuttaa ihoa jopa 72 tunnin ajan! Laitan tätä tällä hetkellä iltaisin ihon puhdistuksen jälkeen, koska öisin iho tarvitsee ravinteita uudistuakseen ja toipuakseen jälleen yhdestä päivästä. Aamuisin iho on tuntunut ihan taivaallisen pehmeältä ja kosteutetulta, joskaan näin lyhyen käytön jälkeen en osaa vielä kommentoida tuota 72 tunnin kestoa :)


Kylie Skin – Walnut Face Scrub


Tämä ihanan pähkinäinen kuorintavoide sai ensin paljon kritiikkiä ihotautilääkäreiltä sen mekaanisuuden vuoksi, mutta läpäisi sittemmin kaikki testit. Se tekee omasta ihostani unelman pehmeän ja kevyen ja selkeästi poistaa kuollutta ihosolukkoa riittävän hellävaraisesti. Ihoni ei esimerkiksi koskaan punoita tällä kuorimisen jälkeen, vaikka se on yleinen vaivani. Kirjoittamani postaus Kylie Skinistä ja myöskin tästä tuotteesta löytyy täältä.


ACO – Renewing Face Oil


Tuon Cliniquen tuotteen lisäksi ACOn öljy on toinen uudempi tuote ihonhoitorepertuaarissani, mutta se hurmasi ihoni kyllä heti ensimmäisellä kokeilulla joskus syyskuussa! Ihoni on jostain syystä kuorittunakin taipuvainen siihen, että moni kosteuttava tuote jää ”kellumaan” ihon pinnalle, eikä kerta kaikkiaan vain imeydy. Se on niin raivostuttavaa enkä ole ennen tätä tuotetta löytänyt sopivaa öljyä, joka oikeasti imeytyisi. Iholleni yleisesti sopivan The Ordinarynkään öljyt eivät ole mätsänneet täydellisesti, mikä oli yllätys.

Tämä öljy on osoittaunut kuitenkin ihan nappivalinnaksi, eikä kerrankin tahmaa tai jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi. Ihan ennen kuulumatonta meikäläisellä! Öljy on kosteuttavaa, mutta imeytyy hyvin, ja sisältää mm. valkohilpansiemen-, canola- ja kookosöljyä sekä jälleen kerran E-vitamiinia ja antioksidanttista Q10:tä. Nam, mikä ihoa hemmotteleva kombo.

----

Käytän myös silmänympärysvoiteita silloin kun muistan, mutta pääasiassa levitän silmien ympäristöön nämä samat kasvovoiteet ja -öljyt samalla kuin kasvoillekin. Miia sen ammattilaisenakin tokaisi, että ainesosat ovat tarpeeksi yhtenäiset niin, ettei erillistä silmänympärysvoidetta välttämättä tarvitse ollenkaan! ;)

Onko mikään näistä tuotteista sinulle tuttu? Mitä ihonhoidon suosikkituotteita sinulla on? Ihanaa sunnuntaita kaikille!

2 kommenttia:

  1. Jes rakastan ihonhoitojuttuja, näitä saa laittaa lisääkin :) En oo kokeillut mitään näistä tuotteista, mutta oon kyllä kuullut paljon positiivista tosta ACOn öljystä ja Cliniquesta.

    Mulla on vähän paha tapa kyllästyä tuotteisiin nopeesti ja tilasin yhdessä vaiheessa kuukausittaisen beauty boxin, niin siinä pääsi läträän erilaisilla tuotteilla jatkuvasti :D mutta oon koittanut vähän hillitä tätä, koska tiedän että ois parempi löytää joku simppeli rutiini. Mulla on punapäänä toi ihon punoitus aina sama ongelma, ja yleensä päivän loppuun mennessä naama tuntuu aika rasvaiselta. Sain hiljattain poikaystävältä lahjaksi Verson ihonhoitopaketin, se on ilmeisesti ruotsalainen brändi, josta en ollut aiemmin kuullutkaan. Siinä tuli mukana kasvorasva niasiiniamidilla, ja musta tuntuu että se on ollut tosi hyvä punoituksen tasaamiseen! Plus toner hyaluronihapolla. Mun kasvojen iho on ollut paljon kirkkaampi ja tasaisempi, eikä toi rasvottuminen päivän loppuun mennessä oo ollut enää ongelma! En tietty oo kokeillut näitä vielä kovin pitkään, mutta oon jo viikossa huomannut ihan järkyttävän ison eron. Eli jos joskus tulee Verson tuotteita vastaan niin suosittelen kokeilemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla <3 Joo, kumpikin noista tuotteista on ollut kyllä vuoden yllättäjä, enkä vaihtaisi enää kumpaakaan pois. Nyt myös talvikelillä osoittautuneet aivan supereiksi :)

      Ja joo, tunnistan tuon saman ihan täysin, hirveästi on tullut tuhlattua rahaa "etsien niitä oikeita", ja sitten kuitenkin palaan niihin tuttuihin hyviin, ja uudet kokeilut jää kaappiin lojumaan :( Hei vautsi toi Verso, en olekaan kuullut siitä. Kiitos vinkistä! Hyaluronihappo varmaan on kosteuttanut niin hyvin, että kiilto on vähentynyt?

      Iloista viikkoa sinne <3

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020