Slider

Ihanimmat oikeasti hyvälaatuiset neuleet syksyyn

syyskuuta 30, 2020

Kuten olen ennenkin maininnut blogin puolella, suosin neuleissa ennen kaikkea luonnonmateriaaleja: villaa, alpakkaa, merinovillaa, cashmerea, mohairia ja puuvillaa. Ainoastaan hyvin erityisestä syystä suostun enää ostamaan akryylineuleita, ja laskin juuri, että 90% vaatekaappini neuleista on vähintään 60-70% luonnonmateriaaleja, suurin osa jopa 90-100%. Tämä lopputulos on syntynyt hitaasti vuosien mittaan, eli ei suinkaan kertarysäyksellä poloiselle pankkitililleni.

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä, jotka on merkitty *-merkein.

Se mikä kannattaa muistaa on, että keinokuitu yhdistettynä luonnonkuituun ei ole yhtään huono asia. Valitsen itse esimerkiksi paljon mielummin neuleen, jossa on 70% luonnonvilloja ja 30% polyamidia, kuin 100% villaa olevan puseron. Polyamidi tuo nimittäin moneen luonnonmateriaaliin yhdistettynä tuotteelle lisäkestävyyttä sekä pinnan että muodon suhteen. Sen sijaan ”6% villaa, 64% akryylia ja 30% polyesteria” -setit jätän aina kaupan hyllylle. Metsästän täksi talveksi uutta, täydellistä neuletta jo olemassa olevien joukkoon ja kokosin myös teille muutamat materiaalien osalta hyvälaatuisiksi katsomani neuleet tähän kollaasiksi.
1. Beige neule pallohihoilla* / 2. Metsänvihreä neule* / 3. Valkoinen neuletakki* / 4. Neuletakki alpakkaa ja jakkia* / 5. Herkullinen liila neuletakki* / 6. Supersöpö pallohihainen neule* / 7. Musta villaneule* / 8. Beige korkeakauluksinen neule* / 9. Harmaameleerattu perusneule*

Se kannattaa pitää mielessä, että vaikka kertainvestointina luonnonmateriaaleista tehty neule voi kirpaista, oikealla huollolla se käy pitkässä juoksussa edullisemmaksi kuin keinokuitu. Esimerkiksi akryylineule voi maksaa jopa 40-60 euroa ja kestää hyvässä lykyssä 2 kuukautta siistinä (yleensä vain muutaman pesun), kun taas alpakka-polyamidineule 70-150 euron hinnallaan kestää hyvällä huollolla kauniina vähintään viisi kokonaista talvea, ellei jopa vuosikymmeniä. Kummalle tulee enemmän hintaa per käyttökerta?

Neuleiden ja muiden vaatekappaleiden huoltoon ja hoitoon olen jakanut aiemmin vinkkejä, eli jos laatuneuleen hoitoon kaipaat lisää ohjeistusta, tsekkaa postaus täällä. Iloista keskiviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020