Slider

Pelottaako sairaalassa työskentely korona-aikana?

toukokuuta 14, 2020

Useaan otteeseen olen tainnut täällä blogissa ja myös Instagramin puolella mainita, että työskentelen sairaalassa hallinnollisissa työtehtävissä. Istun pääosin omassa toimistossani, mutta sijaitsen aktiivisesti koronapotilaiden hoitoon keskittyneen osaston kyljessä ja käyn itse myös osastolla päivittäin tapaamassa lääkäreitämme ja hoitajiamme. He myös käyvät sisällä toimistossani paljon.

Koska lääkärit tarvitsevat tällaisena aikana extratukea ja käytännön asioiden (kuten tietoteknisten tunnusten ja laitteiden, työsopimusten, palkanmaksun ja perehdytyksen) täytyy rullata vielä tavallistakin sujuvammin ja ajoittain äkillisissä ja nopeissa aikatauluissa, emme ole saaneet lupaa tehdä etätöitä. Aluksi se tuntui vähän oudolta, koska itsekin kuulun astmani puolesta riskiryhmään, mutta olen sopeutunut ajatukseen nyt loppujen lopuksi hyvin. Meillä on henkilökunnalla käytössä hyvät suojaukset ja hygieniasta pidetään hyvin huolta. Tilanne Suomessa ei myöskään ole eskaloitunut alun pelkojen mukaisesti.


Siksi vastaukseni on, että ei pelota. Todennäköisemmin saan koronatartunnan aamuisin ja iltapäivisin tekemältäni metromatkalta töihin tai ruokakauppareissulta kuin sairaalatöistä. Sairastin maaliskuussa hyvin pitkän ja kummallisen flunssan, joka koronatestattiin ja se osoittautui silloin negatiiviseksi.

Kuten nyt kuitenkin on jo julkista tietoa, monella testi on oireista huolimatta näyttänyt negatiivista ja vasta-ainetestit ovat myöhemmin näyttäneet, että korona se olikin ollut. Voi siis olla, että olen jo koronan kertaalleen sairastanut, mutten sitä tiedä. Immuniteettihan koronan sairastaneillakaan ei ole vielä varmaksi todistettu ja virus saattaa muuntua koko ajan, mutta toki se tieto jo sairastetusta koronasta jossain määrin lohduttaisi.


Uniqlo skirt
Esprit linen shirt
Vagabond sneakers
Gina Tricot sunglasses

Ja vaikka tätä koronaepäilystä mulla ei olisikaan, en silti jaksaisi liikoja pelätä. En voi muuta tehdä kuin välttää ylimääräisiä kontakteja, pitää huolta hyvästä hygieniasta ja luottaa valtiomme ohjeistuksiin, joita nyt aletaan jo keventämäänkin. Aion myös toukokuun loppupuolella mennä esimerkiksi kesämökillemme parin tunnin ajomatkan päähän niin, että ostamme ja pakkaamme ruoat kylmälaukkuihin sekä tankkaamme tankin täyteen jo Uudenmaan alueella. Näin meidän ei tarvitse pysähtyä muiden kuntien palveluita käyttämään ja viemme mahdolliset oireettomat pöpömme ainoastaan mökillemme, jossa ne eivät pinnoilla kauaa elä.

Jos pieniäkin oireita meillä alkaisi ilmenemään, hyppäämme takaisin autoon ja olemme jo reilussa kahdessa tunnissa takaisin Helsingissä, meille mitoitettujen palveluiden äärellä. Tämä suunnitelma tietenkin ainoastaan olettaen, ettei tilanne Suomessa yhtäkkiä suuresti eskaloidu.

Onko siellä muita sairaaloissa työskenteleviä? Mitkä fiilikset teillä on? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020