Slider

Ox Denmarq O

helmikuuta 05, 2020

Viime syksynä toteutin yhden pitkäaikaisen sisustushaaveen ja ostin olohuoneeseemme tanskalaisen Ox Denmarq –merkin O-pöydän. Valkoinen marmori kansivalintana oli koko ajan selvä valinta, mutta jalkojen väriä pohdiskelin ja kauan. Rakastan messinkiä ja messinkisiä yksityiskohtia, mutta pelkäsin sen riitelevän pahasti kodin muiden yksityiskohtien (esim. keittiön hopeisten hanojen) kanssa. Toisaalta hopeisilla tai mustilla jaloilla varustetut versiot tuntuivat aivan liian kylmiltä ja tylsiltä.

Kun sitten bongasin Torista tämän himoitsemani pöydän juurikin messinkisillä jaloilla, oli ostopäätös sinetöity. Pöytä oli lähes uusi ja tuo jalkojen messinki ei ollut lainkaan sellaista kellertävää, vaan edelleen suhteellisen kylmää sävyä. Se sopii meille kuin nakutettu - täydellistä!


Meidän arkisessa ja suht huolettomassa käytössä marmorinen pöytä jännitti etukäteen, koska olen kuullut sen olevan vähän hasardi materiaali esimerkiksi tahrojen imaisun suhteen. Mutta kaikkea muuta, ainakin tämä pöytä on osoittautunut hyväksi valinnaksi! Myyjä ei kuulemma ollut laittanut pöytään edes minkäänlaista suoja-ainetta, enkä sitä ole vielä edistynyt laittamaan minäkään.

Marmori ei kuitenkaan lukuisista roiskeista ole mennyt miksikään, esim. kokiksia tai salsaa se ei ole imaissut vaikka leffailtoja viettäessä niitä on kyllä roiskunut, heh.


Ollaan pyritty kuivaamaan roiskeet ja sen sellaiset heti kun ne huomataan, mutta totuuden nimissä on pakko sanoa, että olen tällaisissa asioissa tosi laiska ja välillä mulla ne kokistippaset ehtii kuivahtamaan. Silti pinta on kuin uusi. Tämä on saanut mut haaveilemaan O-pöydästä myös ruokapöytäversiona, mutta sitä täytyy varmasti vielä sulatella osana suurempaa kokonaisuutta esim. johonkin seuraavaan kotiin, koska hintaa löytyy niin paljon.

Siitä valinnasta täytyy olla varma, että se sitten miellyttäisi silmää ainakin seuraavat 10 vuotta.


Tämä olohuoneen pöytä on myöskin varmaan kallein ostamani huonekalu ikinä. Ensin hirvitti ja lujaa, mutta nyt koen sen olevan jokaisen euron arvoinen. Se on niin kaunis, käytännöllinen ja vaan niin ihana, että se tuo iloa jokaiseen päivään.

Torista ostamalla säästin vähän, mutta pöytä kun oli tosiaan melkein uusi, ei myyjä tiputtanut hintaa mitenkään älyttömästi alkuperäisestä. Edelleen kaikkien näiden kuukausien jälkeen koen, että ostos oli aivan nappivalinta. Toivon myös, että se säilyttäisi edes jonkin verran arvoaan, jos ikinä päätyisin sitä myymään eteenpäin. Ainakin tällä hetkellä Ox Denmarq alkaa somen perusteella olla uusi, moderni klassikkomerkki ja ymmärrän täysin, miksi. ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020