Slider

Hiusten raidoitus itse helposti ja edullisesti

helmikuuta 11, 2020

Lupasin Instagramin puolella tehdä blogiin postauksen siitä, miten raidoitin omat hiukseni itse pari viikkoa sitten kotona. Olen vieläkin aivan superinnoissani tästä, se oli nimittäin aivan tosi helppoa, siistiä ja nopeaa! Pelkäsin etukäteen pilaavani koko hiukset ja värin vaikutusaikana panikoin jo, että joudun varmaan varaamaan jonkin hätäväriajan seuraavalle päivälle, haha…

Onneksi lopputulos oli kaikkea muuta! Raidoitus onnistui yli odotusten. Yleisilme raikastui ja kirkastui todella paljon, ja raidoituksen jälkeen olen saanut hiuksistani kehuja huomattavasti enemmän. Olen viihtynyt "uudessa" tukassa todella hyvin, jännä miten pienet asiat muuttaa sitä fiilistä omasta ulkonäöstä niin paljon.


Tein raidat Schwarzkopfin raidoitukseen tarkoitetulla Omegaplex-teknologialla varustetulla värillä, joka vaalentaa hiusta vähän hellävaraisemmin. Mukana tulee raidoitushuppu ja koukku, sekä suti yksittäisten raitojen tekemiseen. Tällä kertaa jätin sudin käytön pois kokonaan, koska pelkäsin sen tahraavan esim. alla olevia hiuksia, ja käytin pelkkää huppua ja koukkua. Varmaan tuo sutitekniikkakin toimii kyllä ihan hyvin esim. niskan alimpiin hiuksiin, jotka eivät ”nojaa” muihin hiuksiin värin vaikuttaessa.

Omegaplexistä sen verran, että lyhyesti sanottuna se hoitaa hiusta samalla kun se värjää. Väriaineseokseen on lisätty seerumia, joka ehkäisee hiuksen katkeilua, karkeutta ja huokoisuutta sulkemalla hiuksen mikrosidoksia värjäyksen aikana. Olin tosi innoissani tästä, sillä erityisesti hiuksia blondatessa hius helposti muuttuu huokoisemmaksi. Hius on tuntunut nyt usean pesunkin jälkeen sileämmältä kuin ennen raidoitusta. Tai sitten sitä voi tietenkin käyttää apuna foliotekniikalla raidoittaessa.

Ennen raidoitusta

Raidoitus onnistui ihan hyvin itsekseenkin, mutta kaverista olisi kyllä lisäapua raidoitushuppua käyttäessä. Takaraivoon on nimittäin aika hankala itse nähdä ja arvioida, ovatko raidat tasaisesti ja tsekata, että huppureikien läpi vedetyt hiustupsut ovat tulleet läpi siististi eikä pieniäkään solmuja ole. Pärjäsin kuitenkin pitkälle sillä, että tein raitoja ylipäätään enemmän vain päälle ja sivuille, ja lopuksi tarkastutin Joella niiden tasaisuuden.

Annoin värin vaikuttaa vähän vähemmän kuin pakkauksen minimi ohjeistaa, koska tosiaan pelkäsin pilanneeni hiukset ja samalla pelkäsin kunnon erottuvia ysäriraitoja. Onneksi lopputulos oli kuitenkin täysin päinvastainen ja värjäysaste aivan täydellinen. Luonnollinen, mutta kirkas.

Raidoituksen jälkeen

Oman kokemukseni perusteella en voi kuin suositella! :) Muista kuitenkin noudattaa väripaketin ohjeistuksia esimerkiksi allergioiden suhteen. Hiusvärien kanssa ei ole leikkimistä, ja jopa kauan hiuksiaan värjännyt voi yhtäkkiä allergisoitua sille aivan tutulle värituotteelle.

Sen verran vielä pohjatietoa, että mulla on pohjalla ainoastaan oma väri, jota en ole värjännyt tai raidoittanut muistaakseni ainakaan 6-7 vuoteen. Jossain valossa se näyttää tosi kirkkaalta blondilta ja jossain taas lähes vaaleanruskealta, kuten näissä kuvissa. Hiuksia en ole tainnut leikata yli vuoteen, mikä näissä kuvissa näkyykin (jaiks noi latvat), eli seuraavaksi taidan suunnata pieneen saksikäsittelyyn...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020