Slider

Muuttosiivous ja avainten palautus

joulukuuta 30, 2019

Muuttosaaga lähestyy loppuaan, kun tänään on aika palauttaa vanhan Jätkäsaaren kodin avaimet vuokranantajalle. Nyyhkis! Kuurattiin vanhaa asuntoa lauantaina yhteensä neljän tunnin ajan Joen ja äitini kanssa. Toivon kovasti, että tuo yhteensä 12 tunnin työpanos riittää vuokranantajalle, kun on niin vaikea tietää, mikä on kenenkin mielestä siisti ja mikä on esimerkiksi normaalia kulumajälkeä.

Aloin ehkä käydä siivouksen loppuvaiheessa jo vähän kierroksilla, kun olisin voinut pestä seiniä ja kaikkia pintoja ihan loputtomasti... Ollaan kuitenkin perussiistejä ihmisiä ja ollaan kunnioitettu asuntoa ja sen pintoja siivoamalla niitä säännöllisesti. Meillä ei ole lemmikkejä, lapsia, painavia huonekaluja tai muuta sotkevaa tai pintoja erityisesti kuluttavaa, eli meidän elämäntyylin pitäisi jo lähtökohtaisesti riittää pitämään koti suht puhtaana. Mutta onhan asunnossa myös eletty 4,5 vuoden ajan eli huolella kuitenkin putsattiin kaikki kaapit, jynssättiin kylppärin kaakelit ja suihkuseinät, imuroitiin, mopattiin, pestiin uunit ja pellit, jääkaappi, lavuaarit ja ikkunalaudat. Toivotaan, että se riittää!


Olen tosi kiitollinen siitä, että seuraava vuokralainen myös osti pyykinpesukoneen ja astianpesukoneen, jotka ostin vuonna 2018. Tämä helpotti muuttopäivää huomattavasti, kun niitä ei tarvinnut raahata mukana. Tämä oli uudellekin asukkaalle hyvä diili, molemmissa koneissa nimittäin on vielä takuutakin ensi vuoteen. Kumpaakin vanhaa pesukonetta tulee kyllä tosi kova ikävä, ne olivat niin täydellisiä juuri meidän käytössä ja niitä oli aina kiva käyttää. Jopa mun entinen pyykinpesuviha väistyi tämän pyykinpesukoneen myötä, eli kyseessä oli todellinen ihmelaite!

Uuteen asuntoon ei kuitenkaan mahtunut täysleveää edestä täytettävää pyykinpesukonetta, joten se oli pakko päivittää uuteen päältä täytettävään, kapeampaan versioon. Tämän vuoden syksyllä ostettu astianpesukone uudessa asunnossa puolestaan jo oli.

Ennen...

Tänään ennen avainten palautusta ajattelin käydä töistä lähtiessä sanomassa kodille vielä viimeiset heipat ja kiitokset, lauantaisen siivousurakan jälkeen kun lähdettiin lopulta niin kiireellä pois. Mulla on myös kauhea tunne, että pyykinpesukoneen hana olisi jäänyt päälle, eli käyn sen vielä tarkistamassa. Stressiä much? :D

Tässä kodissa tuli koettua niin monia suuria tunteita, etten oikein ole vielä ehkä edes hahmottanut, että nyt kohta sinne ei enää palata. Koin siellä suurimmat suruni ja suurimmat iloni, paljon ylikuormittuneita hetkiä ja väsymystä, korkeakouluopintojen aloituksen ja samasta koulusta valmistumisen, iloisia kohtaamisia, isoja nauruja ja onnellisia ”ihana olla taas kotona” –hetkiä erinäisistä reissuista kotiin palatessa. Sain lukuisia hyviä ja huonoja uutisia ja puheluita tässä kodissa asuessa. Sen nurkissa istuskellessa soiteltiin satoja tunteja ikävöiviä Facetime-puheluita Joen kanssa, ennen hänen muuttoaan Suomeen.

... ja jälkeen!

Jätkäsaaren koti oli tällä vuosikymmenellä rakennettu, mutta silti se oli kesähelteillä aivan liian kuuma, talvella taas ihan jäätävän kylmä. Se myös ilmeisesti aiheutti Joelle kummallisia hengitystieoireita, jotka ovat uudessa asunnossa viikon asumisen jälkeen jo kadonneet.

Silti se oli koti, ensimmäinen pitkäaikainen koti Helsingissä ja itseasiassa kaikista omista kodeistani lapsuudenkodista poismuuton jälkeen se pitkäaikaisin. Sen sijainti oli aivan täydellinen, ja alueena Jätkäsaarta ja Ruoholahtea tullaan kovasti kaipaamaan. Mikään ei kuitenkaan tulevaisuudessa estä meitä sinne palaamasta, jos ikävä kasvaa liian suureksi ja uudelle alueelle ei kotiudu. Nytkin se sijaitsee vain metromatkan päässä – mikäs sen parempaa!

On siis aika sulkea ovi ja aloittaa uusi aikakausi innolla vastaan, täydellisesti juuri näin uuden vuosikymmenen alkaessa.

2 kommenttia:

  1. Muutossa siivous on kyllä jännä vaihe kun ei aina tiedä kelpaako se vuokranantajalle. Tähän mennessä ei ole ollut ongelmaa. Ihana asunto, varmasti harmittaa vähän muuttaa pois!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo älä!! Eihän meidän siivous kelvannut, jostain oli löytynyt yksi tahra ja siitä sitten veloitettiin 60 euroa :D Ei voi mitään. Ja kyllä, oli se aivan ihana koti mutta onneksi on nykyinenkin <3

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020