Slider

Ostettiin ensiasunto!

joulukuuta 16, 2019

Jos yksi sana kuvaisi tätä vuotta, olisi se hengästyttävä, niin hyvässä kuin pahassa. Haipakkaa on riittänyt varsinkin koko loka-, marras- ja joulukuut, sillä naimisiinmenon lisäksi meillä on ollut pariin otteeseen Briteistä vieraita kylässä yksittäisiä viikkoja. Vietettiin Walesissa ja Englannissa juuri viikko itsekin, syksyn teeman mukaisesti sekin reissu juosten sukulaisen luota toiselle, haha. Tulen kirjoittamaan tästä vuodesta kokonaisuutena vielä lisää, mutta ajattelin tässä kiireiden keskellä tulla ensin jakamaan uusimman nopean uutisen... Me nimittäin ostettiin kaiken kiireen keskellä myös ikioma asunto! ♥

Tähän saumaan varmaan kuuluu todeta perisuomalaiseen tapaan, että eihän se nyt sentään ikioma ole vaan pankin, mutta kuitenkin. Se on asunto, jossa meillä on päätäntävaltaa sen sisäpintoihin sekä taloyhtiön yleisiin meininkeihin. Eli ihan, ihan oma. Ainakin kymmenen vuotta olen haaveillut oman asunnon ostamisesta ja nyt kun se on toteutumassa, en meinaa millään uskoa sitä todeksi. Ihan oikeasti en oikein uskokaan ja melkein jopa harmittaa, että olo on tällä hetkellä ennemminkin stressaantunut kuin onnesta soikea, haha. Mutta uskon, että se onni vielä sieltä tulee, kun käytännön asiat on hanskassa ja muutto tehty. Eli ihan, ihan pian!!


Prosessiin on liittynyt tosi paljon hoidettavia asioita ja paperitöitä ja ne on olleet suurimmaksi osaksi mun vastuulla, koska ne nyt yksinkertaisesti on helpompia mulle hoitaa kun Joelle, joka ei puhu suomea tai tiedä Suomen käytännöistä näissä asioissa. Mielelläni ne hoidankin, koska haluan aina tietää, missä mennään, mutta voi pojat että hommaa ja erityisesti sitä kuuluisaa metatyötä on riittänyt... Samaan aikaan olen vielä setvinyt naimisiinmenon jälkeisiä nimenmuutosasioita ja reissusuunnitelmia.

Sanomattakin selvää, että iltaisin uni maistuu!

Asunnon kauppakirjat tehtiin viime viikon keskiviikkona pankissa. Saatiin myyjältä kauppakirjojen allekirjoitusten jälkeen heti avaimet ja suunnattiin uuteen kotiin fiilistelemään!! Kovalla tohinalla oltiin aamulla ennen töihin lähtöä pakattu mukaan shampanjapullo ja lasit, mutta ei kerta kaikkiaan jaksettukaan sitten kilistää eikä ollut yhtään sellainen olo, että alkoholi maistuisi. Miten säälittäviä voidaan olla!? :D Sovittiin, että kilistetään vaikka sitten muuttopäivän lopuksi tai ihan viimeistään uutenavuotena. Vähän vajavaiseksi se fiilistely lähes pimeässä asunnossa siis tässä vaiheessa vielä jäi, mutta ihanaa oli kuitenkin...


Torstaina kävin ottamassa muutamia mittoja, sillä jouduttiin teettämään isäni avustuksella esim. vaatekaappeihin uudet hyllylevyt. Tsekkasin samalla muutamia käytännön asioita, kuten palovaroittimien paikkoja, tulevan uuden pyykinpesukoneen liitäntöjä ja sen sellaista. Lauantaina isäni ja äitipuoleni saapuivat pakettiautollaan remonttiavuksi. Pääosin pinnat oli oikeastaan juuri marraskuussa edellisen omistajan toimesta tehty, mutta muutamia asioita vielä fiksailtiin itse. Muutettiin lauantaina samalla vielä illasta yksi pieni kuorma tavaraa jo uuteen kotiin, helpottaen tällä viikolla koittavaa muuttopäivää. Kirjoittelen erikseen postauksen siitä, mitä kaikkea pientä oikein rempattiin, jos vielä muuttopäivän aamuna ehdin saada päivänvalossa kuvia suht tyhjästä asunnosta :)

Asunto itsessään on pikkuinen kaksio, samankokoinen kuin mitä meidän vuokra-asunto on nyt ollut. Aikomus olisi asustella siinä se pari vuotta, maksaa sen verran lainaa pois kuin siinä ajassa suunnitelma on ja sitten kenties päivittää kolmioon. Tai jos ei viihdytä alueella (itä-Helsinki), voidaan yhtä hyvin muuttaa takaisin keskustaan vuokralle – ainakin ollaan kerrytetty parin vuoden edestä omaisuutta sen sijaan, että oltaisiin hävitty kymmeniä tuhansia vuokrissa.

Postauksessa pari asunnon myyntikuvaa, palailen blogiin heti kun hengästys ja jännitys helpottaa :D Yksi unelma on siis käynyt toteen, iiiik!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020