Slider

Hieman erilaiset jouluperinteet

marraskuuta 27, 2023

Joulu on perinteiden kulta-aikaa ruoista pyhien aikataulutukseen, ja meillä kaikilla varmaankin on vähintään yksi jouluun liittyvä asia, joka toistuu joka ikinen vuosi. Oli se sitten lempiruoka, jokin yhteinen toistuva aktiviteetti, koristeihin liittyvä idea tai muu. Niiden perinteisten (hehe) perinteiden sijaan ajattelin jakaa muutaman oman tai meidän perheen hieman uniikimman jutun, joka tehdään oikeastaan joka vuosi. Olisiko millään näistä jutuista sijaa teidän joulussa?

Jakakaa kommenttiboksiin teidän jouluperinteitä myös, niitä on ihana lueskella! ♥

joulukuusi2022-9

Perhepikkujoulut


Olen viettänyt valtaosan elämäni jouluista isäni kodissa, ja meille on näin aikuisiällä äitini kanssa muotoutunut perinne viettää juuri ennen h-hetkeä ”perhepikkujouluja” äitini, isäpuoleni ja veljeni perheen kanssa. Vietetään näitä yleensä nyyttärimuotoisina niin, että jokainen tuo jotain, ja usein kokoonnutaan meidän kuusen äärelle. Tästä perinteestä tuli erityisen rakas vuonna 2019, kun pieni veljenpoikani liittyi jengiin ja antoi joululle ihan uuden merkityksen.

Kranssipaja


Viime vuosina jokaiseen jouluuni on kuulunut jouluinen kranssipaja, jos ei minkään virallisen tahon järjestämänä niin sitten kotosalla, mökkimetsästä tai Plantagenista havua ja kuivuneita oksia hakien. Kranssin teko on helppoa ja rentouttavaa, kunnon aivot narikkaan -hommaa, ja kranssi tuo kotiin niin ihanaa tunnelmaa ja tuoksua.

joulukuusi2022-10

Kuningattaren (eli nyt sitten kuninkaan) joulupuhe


Tämän perinteen olen hiljalleen omaksunut viime vuosien aikana, kun muutettiin Joen kanssa yhteen. Eli joka joulu katsotaan Iso-Britannian hallitsijan joulusanoma, joka viime vuonna ensimmäistä kertaa toteutui Charlesin eikä Elizabethin suusta. Puhe perinteisesti kertaa menneen vuoden haasteita ja iloja, ja sisältää yleensä jonkinlaisen tärkeän toivoa, uskoa tai rohkeutta luovan viestin kansalaisille. Jännityksellä odotin silloin viime vuoden puhetta, kun hallitsija surullisesti vaihtui ensimmäistä kertaa 70 vuoteen. Vanhoja puheita löytyy muuten Youtubesta, jos jotakuta kiinnostaa niitä katsoa!

Visiitti mökille


Aina Mikkelissä joulua viettäessä ollaan käyty isäni kanssa yleensä kahdestaan nopeasti meidän mökillä, joko jouluaattona tai -päivänä. Lähinnä vain kurkkaamassa, että siellä se talo aittoineen on edelleen pystyssä, ja ihmettelemässä lumen määrää. Välillä seuraan liittyy äitipuoleni ja Joe, ja käydään järven jäällä kävelemässä. Lumisella mökkipihalla on niin kaunista, erityisesti jos osuu oikein kaunis joulusää ♥

Mitä jouluperinteitä teidän jouluun tai perheeseen kuuluu?

Seuraa myös Instagramissa: @katrikonderla
Tilaa kanava Youtubessa: Katri Konderla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020