Slider

Suklainen tuorepuuro

helmikuuta 25, 2021

Päätin alkuvuodesta, että otan tänä vuonna erityiseksi missiokseni terveelliset aamu- ja välipalat, ja ajattelin tulla jakamaan teille täällä bloginkin puolella tämän hetkisen lempparireseptini, johon olen ihan koukussa. Joku saattaa muistaa, että en tosiaan ole vuosikausiin syönyt aamupalaa, mutta nyt olen vihdoin aikonut opetella... Haasteena tässä on se, että aamuni ovat ihan supernopeita, sillä nousen sängystä yleensä 25-30 minuuttia ennen kuin lähden ovesta ulos. En ole myöskään valmis joustamaan unieni pituudesta ja heräämään aiemmin aamupalan vuoksi, eli minun on syötävä jotain, joka on hetkessä valmista ja jonka syö about minuutissa :D

Siihen tarkoitukseen tuorepuuro on ihan ykkönen! Teen sen valmistumaan edellisenä iltana, ja aamulla jääkaapissa odottaa ihana, vanukasmainen ja vatsalle lempeä aamupala. Tuorepuuroihinhan voi laittaa melkein mitä tahansa, mutta olen erityisen ihastunut tähän tiettyyn reseptiin, jonka jaan teille alla. Suklaa ja mustikat ovat vain ihan lyömätön yhdistelmä!


Helppo ja ihana tuorepuuro (4 annosta)


• 5 dl kaurahiutaleita
• 4 dl maustamatonta jugurttia
• 4 dl Oattis-kaakaojuoma (kaurapohjainen, ei lisättyä sokeria, löytyy Lidlistä)
• mustikoita (tai muita marjoja)
• siemeniä, pähkinöitä ja vaikka granolaa

1. Sekoita yhteen kaurahiutaleet, jugurtti ja kaakaojuoma. Sekoita ja jaa kannellisiin astioihin.

2. Ripottele päälle marjat, siemenet ja pähkinät. Sulje kannella tiiviisti.

3. Anna seistä jääkaapissa yön yli. Tuorepuuro säilyy tiiviissä rasiassa useamman vuorokauden hyvänä, kunhan vain käytetyssä jugurtissa ja kaakaojuomassa on päiväystä jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020