Slider

Vestiaire Collective -kokemuksia

lokakuuta 22, 2020

Tein tänä syksynä ihka ensimmäisen tilaukseni käytettyjä designer-tuotteita myyvästä Vestiaire Collectivesta, ja lupasin ihanan löytöni esitellessä kirjoittaa tästä kokemuksestani myös teille. VC tarjoaa aivan järjettömän laajan valikoiman vanhempia ja uudempia designerunelmia ja se onkin hyvä paikka metsästää menneiden vuosien tai jopa vuosikymmenten takaisia aarteita. Vestiairesta tuntuu monella olevan tosi erilaisia kokemuksia, joko tosi hyviä tai tosi huonoja, mutta omalta osaltani kaikki sujui onneksi erinomaisesti!

Tein tilauksen eräänä torstaina, jonka jälkeen jäin odottamaan, että myyjä postittaisi tuotteen Vestiairen kontrolli- ja autentisointikeskukseen, jossa sen aitous ja kunto tarkistetaan. Hän postitti sen vihdoin seuraavana tiistaina ja kontrollikeskukseen laukku saapui kahdessa päivässä. Merkkilaukkujen maailmassa on liikkeellä ihan uskomattoman paljon feikkituotteita, ja Ebayssa varsinkin olen törmännyt monesti ”100% AUTHENTIC” –lauseeseen, vaikka kuvien perusteella näkee tuotteen heti olevan feikki, jos yhtään osaa katsoa. Kannattaa pitää mielessä, että jos hinta on liian hyvää ollakseen totta, ei 99% kerroista maksakaan aidosta tuotteesta.


Vestiairella on myytäville tuotteille tarkat kuntomääritelmät, ja kaikkien pienten vikojen tulee tulla esille myyntikuvissa kuntoluokituksen tason mukaisesti. Tämä oma löytöni oli merkitty Fair condition –tasolle, mikä vähän jännitti, mutta myyjä kuitenkin vakuutti, ettei tuotteessa olisi sen kummempia kulumia kuin sisäpuolella kaksi pientä tahraa ja mokassa vähän tummentumia, jotka saisi poistettua oikeanlaisilla tuotteilla tai viimeistään ammattilaisen käsissä. Kuvissa omaan silmääni kunto oli vähintään hyvä, ellei jopa erinomainen, mutta kuvissa kaikki voi aina näyttää erilaiselta.

Kun tuote sitten saapui Vestiairelle autentisoitavaksi, arvioinnissa kesti 1 päivä. Tässä vaiheessa, jos tuote olisi todettu feikiksi, olisi Vestiaire perunut kaupat ja palauttanut rahani. Tätä kuulemma tapahtuu jonkin verran. Vestiairesta on huhujen mukaan päässyt joskus läpi myös feikkejä, mutta päinvastoin he ovat myös vahingossa hylänneet 100% aitoja merkkituotteita. Uskalsin kuitenkin itse luottaa tähän autentisointiin, sillä myyjä vaikutti historiansa perusteella (oli myynyt paljon merkkituotteita) myös todella luotettavalta.


Uniqlo turtle neck sweater
Indiska skirt
Vagabond flat mules
Gucci bag

Joka tapauksessa, tilaamani tuote läpäisi seulan ja lähti Vestiairen konttorilta Ranskasta kohti Suomea ja Helsinkiä jo päivässä. Se saapui mulle lopulta Postnordin välityksellä, eli koko prosessissa kesti loppupeleissä yhteensä 15 päivää (joista 5 oli myyjän hitautta). Tämä ei ole ollenkaan paha aika siitä, että sain ostoprosessissa vielä ammattilaisen tekemän vahvistuksen tuotteen aitoudelle. Vaikken sitä epäillytkään, mutta silti.

Entä mikä oli tuotteen kunto? Juuri kuvauksen mukainen. Mokassa on pientä kulumaa ja sisällä muutama pieni tahra, mutta muuten aivan priima. Mikään noista kulumista ei näy ulospäin ja sain ison osan tahroista ja tummentumista jo itse poistettua marseillesaippualla ja imurilla, heh. Loput vien puhdistettavaksi ammattilaiselle tai sitten kokeilen mokkaharjaa ja -suihketta. Tai sitten vain elän niiden kanssa, ne ovat kuitenkin tosi pieniä ja piilossa sisällä. Laukussa oli vieno parfyymin tuoksu, minkä olen kuullut olevan ominaista Vestiairessa, koska Ranskassa laukkutuoksut ovat yleisiä... Kontrollikeskuksessa sen laukkuihin ilmeisesti lisäävät. Tuoksu onneksi haihtunee käytön myötä nopeasti.

Tuotteeni on alun perin ostanut ranskalainen nainen Pariisin Avenue Montaignella sijaitsevasta liikkeestä kesäkuussa 2017, ja se on aivan täydellinen! Onko teillä kokemuksia Vestiairesta?

Photos by Joe / Edit by me

12 kommenttia:

 1. Moi, onnittelut hyvistä kaupoista!

  Olen itse ostanut myös Vestiairesta. Muutamat Givenchyn paidat olen lähettänyt takaisin, koska epäilin aitoutta. Hyvin hoitivat hommat ja palauttivat rahat takaisin. Myös tapauksissa jossa tuote oli todettu aidoksi, Vestiaire palautti rahat ja antoi option lunastaa tuotteen takaisin halutessani.

  Mukavaa alkanutta vuotta!

  -Jani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jani!! Ja kiva kuulla, että sulla on ollut positiivisia kokemuksia myös palautuksista, mahtava juttu. Luottivatko Vestiairella sun epäilyihin aitoudesta, vai ottivatko "uuteen tarkastukseen" jonka tulosta piti odotella?

   Samoin sinne! :)

   Poista
 2. Hei. Itse juuri olen harkinnut samanalaisen laukun ostoa vestiarirelta. Saitko kuitin mukaan, mietin vain että vaikuttaako tämä jatko myyntiin mahdollisesti, jos myyjällä ei ole alkuperäiskuittia?

  - Emilia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En saanut kuittia mukaan, mutta itseasiassa myin tämän laukun eteenpäin silti ihan ongelmitta, kun toimitin mukaan Vestiairen aitoutustägit :) (Myin siksi, että laukku jäi lopulta liian vähälle käytölle, koska ketju ei ylettänyt crossbody-malliseksi.)

   En itse henkilökohtaisesti pidä kuittia tärkeänä silloin, kun ostan tuotteita autentisointia tarjoavan palvelun kautta. Kuitteja väärennetään kuitenkin nykyään todella paljon ja suht helposti, eli se ei sinällään ole takuu aitoudesta.

   Poista
 3. Moi! Millaisen aitoutustodistuksen sait? Ostin aitoutuksen Gucci kenkien ostamisen yhteydessä mutta sain ainoastaan tägin, joka oli irtonainen, missä luki inspected by Katherine 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Joo, nykyään antavat sieltä sen tägin :) Pidä se tallessa, siinä pitäisi olla numerosarja. Jos myyt tuotteen joskus eteenpäin, anna se tägi ostajalle ja hän pystyy sen numerosarjan avulla sit varmistamaan VC:lta aitouden, jos haluaa :)

   Poista
 4. Hei! Pitääkö näistä ostoksista maksaa tullimaksut? En oikein saa selkoa Vestiaren ohjeista. Kiitos vastauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka :) Se riippuu ihan siitä, mistä maasta tuote tulee! EU:n sisältä tilatessa ei tule.

   Poista
 5. Hei, jos maksan tuotteen suoraan entä jos ostaja ei toimita sitä saanko rahat takaisin vai meneekö hukkaan sekä saako vaateista aitoustodistuksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että se olisi mahdollista, sillä prosessi on aika suojattu; Vestiaire ei toimita rahoja myyjälle ennen kuin ostaja on vastaanottanut sen. Vaatteita en ole koskaan sieltä ostanut, riippuu varmaan siitä valitsetko siinä ostotapahtumaa tehdessä authentication servicen, joka maksaa vähän lisää :)

   Poista
 6. Hei kannattaako tilata jordaneita? Onko ne aitoja ja tarkastetaanko se?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut, että vastaukseni on viipynyt! :( Lähtökohtaisesti kaikki tuotteet Vestiaire Collectivessa ovat aitoja, ja kassalla ostosta tehdessäsi pystyt valitsemaan vielä aitoutuspalvelun niille, itse ostan sen aina. Tällöin tuote menee ensin VC:n aitouttajille, ja he sieltä sitten joko palauttavat myyjälle jos epäilevät feikiksi, tai sitten lähettävät sinulle eteenpäin, jos toteavat aidoksi :)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020