Slider

Syksyinen koti

elokuuta 20, 2020

Kuten Instagram-stoorejani seuraavat varmaan huomasivat, tehtiin Joen kanssa ahkerasti remonttia pienessä kaksiossamme heti loman ekoina päivinä. Aloitimme henkisesti jo toukokuussa verholautojen poiston makuuhuoneen puolella, mutta se jäi erinäisistä syistä hetkeksi silloin kesken. Vihdoin heinäkuun lopussa saimme sitten oikeat työkalut käyttöön ja verholaudat revittyä irti sekä makuu- että olohuoneesta, sekä kitattua, hiottua ja maalattua niiden jättämät karmaisevat jäljet olohuoneesta.

Verholautojen takaa paljastuneet puupalkit ja niiden betoniin isketyt rautanaulat olivat aivan uskomattoman tiukassa. Niin tiukassa, etten voi uskoa, että oikeasti saatiin ne lopulta irti! Meinasi usko loppua niin monta kertaa ja äänisaaste naapureiden vuoksi hävetti (varoitimme heitä kyllä ensin lapuilla), mutta onneksi loppupeleissä selvittiin voittajina ja suht nopeasti. Tällä hetkellä olohuoneessa näyttää tältä, vielä siis puuttuu verhotangot ja verhot.


Makuuhuonekin on jo kitattu ja hiottu, mutta kitattu pinta täytyy vielä maalata pariin otteeseen. Lisäksi täytyisi tosiaan jostain löytää molempiin huoneisiin kauniit messinkiset tai mustat ja tarpeeksi pitkät - noin nelimetriset - verhotangot ja asentaa ne.

Noiden löytäminen ei olekaan niin helppo nakki, sillä noita tarpeeksi pitkiä messinkisiä yksilöitä tuntuu olevan tosi harvassa?! Olen tosi yllättynyt tästä, eli kaikki vinkit on erittäin tervetulleita. Mietin myös yhden pitkän sijaan kahta lyhyttä tankoa, mutta onkohan se vähän outoa? En oikein tiedä verhotangoista ja niihin liittyvistä tavoista mitään :D Ilmeisesti useamman lyhyenkin voi yhdistää jollain jatkopalalla, mutta se vaikuttaa sitten myös siihen, miten verhot liukuvat tangolla. Niin monta huomioitavaa asiaa, niin vähän tietoa...


Koko olohuoneen yleisfiilis ja näkymä keveni aivan uskomattoman paljon verholautojen poiston myötä. Tiesin, että se tulisi vaikuttamaan, mutta ne olisi uskonut efektin olevan näin iso. Eli vaikka niiden poisto oli ihan kamalaa, oli se todellakin sen arvoista ja tekisin saman uudelleen milloin tahansa.

Oli ihanaa saada olohuonetta tämän remontin myötä vihdoin samalla myös syyskuntoon! Elokuun kunniaksi iskin sohvalle jo nuo sinappiset, murretun sävyiset tyynyt. Lisäksi porasin seinään pari lisätaulua ja vaihdoin maton uuteen kesä-heinäkuussa tilaamaani Elloksen kauniiseen viskoosimattoon, jossa on ihanan eläväinen pinta. Se sopii valkoiseen asuntoon oikein hyvin tuomaan hieman kontrastia, eikö vain? Vanhemmat ihanat mattomme eivät suinkaan lähteneet yläkerran varastoa kauemmaksi, sillä tykkään vaihdella mattoja aika usein, se aina raikastaa fiilistä. Vanhempien yksilöiden aika koittaakin varmasti jälleen keväällä!

Mitä olette mieltä meidän ihanan syksyisestä olkkarista? :) Joko teiltä löytyy kotoa syksyfiilistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020