Slider

Tiesitkö tästä Instagramin toiminnosta?

elokuuta 16, 2019

Olen useaan otteeseen viime vuosien aikana miettinyt sitä, että kuoppaisinko vanhan Instagramini ja aloittaisin kokonaan alusta. Syitä tähän olivat täysin eri tyyliset, muotoiset ja kokoiset kuvat, sekalaiset filtterit ja kuvien laatu, joka oli ensimmäisissä kuvissani (vuodelta 2012) aikamoista kuraa :D Sitten toisaalta taas rakastan monen somessa seuraamani henkilön feediä juuri siksi, ettei historiaa ole poistettu. On ihanaa nähdä, mistä on lähdetty liikkeelle.

En myös halua kokonaan poistaa mitään kuvia, koska jokainen siellä muistuttaa jostain hauskasta hetkestä tai muistosta.

Many times during the last few years I’ve been dreaming of throwing away my old Instagram and starting over with it. Reasons for this are completely differently styled, shaped and sized photos, changing filters and the image quality. I started my Instagram back in 2012 and the quality is very bad :D Then again I do love so many influencer’s feed because they’ve kept their whole history there. It’s wonderful to see where they’ve started from.

I also don’t want to completely remove any pictures because every picture on the feed reminds me of some fun moment or nice memory.Anyway, joskus viime tai toissa vuonna pohdiskelin taas tätä kuvien poistamisasiaa ja ihan hetken mielijohteesta heitin googleen "how to hide but not delete Instagram pics" haun. En olisi ikinä arvannut, että sen tuloksena löytäisin Instagramista toiminnon, jonka olemassaolosta en tiennyt mutta joka ratkaisi mun "ongelman" ihan täydellisesti! Multa oli mennyt tämä toiminto ihan täysin ohi, mutta on myös hyvin todennäköistä, että te kaikki muut tämän jo tiedätte. Siltä varalta, että ette tienneet, halusin jakaa ilosanomaa täällä blogissa! :D

Tiesittekö te?!

Anyway, the last time I was considering deleting all my photos, I suddenly decided to google "how to hide but not delete Instagram pics.” I would have never guessed that there was a feature on Instagram that I wasn’t aware of! It solved my “problems” completely. You guys might already know about it but just in case you didn’t, I wanted to share it here in the blog.

Did you know?!Kuvan oikean yläkulman yläpuolelta kun painaa tuota kolmen pisteen painiketta, tulee esille valikko. Valikon ylimmäinen vaihtoehto, jolle olen ollut ennen ilmeisesti täysin sokea, on nimeltään Arkistoi. Sitä klikkaamalla kuvat siirtyvät itsellesi talteen, mutta häviävät esillä olevasta feedistä. Kun katsot omaa feediäsi, huomaat oikeassa yläkulmassa ruutua olevan kellonuolen. Sitä klikkaamalla pääset Arkistoon, jossa sijaitsevat kaikki nämä piilottamasi kuvat, tallessa. Kuvat voi koska tahansa palauttaa takaisin feediin niiden julkaisuajan mukaiseen koloon.

When you click the three dots on the upper right corner, you’ll see a selection of buttons. There’s a button called Archive, and when you click that, the photos will disappear from your feed but stay safe in your own private archives. You can find the archive by clicking the clock arrow on the upper right corner of your feed page. You can return the photos from your archive into your feed anytime.Tää on ollut niin #firstworldproblems, että hävettää, mutta silti olen nyt iloinen siitä, että olen löytänyt asiaan ratkaisun. Olen piilottanut toista tuhatta kuvaa, joskin vähän olen mietiskellyt, että pitäisikö historian kuitenkin antaa näkyä. Tämä toiminto on tosi hyvä siinä mielessä, että mitään peruuttamatonta ei pääse tekemään ja edelleen on helppoa palautella joitain kuvia takaisin, jos niitä tulee ikävä. Tärkeintä on kuitenkin se, että ne ovat kaikki itselläni tallessa, ja aivan yhtä helposti itselle selattavissa kuin julkisenakin näkyvät kuvat.

Erittäin hyvä toiminto siis oman syötteen väliaikaiseen tai lopulliseenkin muokkaukseen, jee!

I’m so ashamed of celebrating a solution to something that is such a #firstworldproblems issue, but I’m also happy that I found this thing. I’ve hidden around 1000 photos now. Although I am considering of putting everything back on show at some point because we all have history and it makes us more relatable in social media. This feature on IG is good because you can always put everything back if you want. And if you don’t, at least you have them saved for yourself.

Very good feature for editing your own feed, yay!

4 kommenttia:

 1. Toi on ihan paras toiminto! Olen kanssa piilotellut joitain vanhoja kuvia feedistä, mutta en kuitenkaan lopullisesti halua niistä kuvista luopua. Parasta, kun niihin vanhempiin kuviin voi kuitenkin aina palata! :-D

  VastaaPoista
 2. Ihanaa että bloggaat taas! Pitkäaikainen seuraaja täällä moi :) Itseäni nuo instahistoriat ei häiritse ollenkaan vaikka ne ei nykyiseen tyyliin enää sopisikaan, harvemmin edes kauhean pitkälle jaksan selata jos alan seuraamaan jotain uutta tiliä. Mutta kiva tietää että niitä kuvia saa myös tarvittaessa piiloon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kiitos kovasti! <3 Ja joo, toi on ihan totta... Meikäläinen ylimiettii aina kaikkea, haha. :)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020