Slider

5 x korealaisen kosmetiikan suosikki

elokuuta 14, 2019

Kukaan ihonhoidosta kiinnostunut ei ole varmaan voinut välttyä viimeisen parin vuoden korealaisen kosmetiikan huumalta. Koreassa ihonhoitoon panostetaan arjessa todella paljon ja nuorekas ja hehkuva iho on kaikki kaikessa. Olettaisin, että juuri tämän seikan vuoksi tuotteet ovat myös laadukkaita ja hinnaltaan edullisia (pakkauskokoon ja laatuun nähden), näin ne ovat kaikille saatavilla. En ole mikään kosmetiikan guru, mutta olen testaillut joitain korealaisia ihonhoitotuotteita minäkin, ja ehdottomasti vaikeinta itselleni oli liikkeelle lähtö. Se tuotteiden määrä tuntuu niin valtavalta, etten yhtään tiennyt, mistä lähteä edes liikkeelle!

Halusin siis kasata tämän postauksen muita aloittelijoita varten heti, kun kokemukseni tuotteista on hieman pidempi. Postaus sisältää viisi korealaisen kosmetiikan tuotetta, joita aloittelijan kannattaa kokeilla. Ainakin minä olen näihin ihan rakastunut, onko kellään teistä näistä kokemusta?


1. Holika Holika 3 seconds Starter Hyaluronic Acid –hoitoneste
Yksi korealaisen ihonhoidon kulmakivistä on erikseen käytettävä hoitoneste, joka on vähän niin kuin kasvoveden ja seerumin välimaastosta. Superkosteuttaja siis! Luulin vuosia, että ihoni on rasvainen sekaiho, mutta tämän hoitonesteen käytön myötä olen ymmärtänyt, että suurin osa päivän mittaan pintaan nousevasta kiillosta johtuu itseasiassa kuivasta ihosta – iho yrittää itse kosteuttaa itseään. Damn! Alkuun tätä Holika Holikan hoitonestettä iholle levittäessä iho alkoi vähän punottamaan, muttei enää. Tämä oli ilmeisesti merkki siitä, että iho oli aiemmin vain todella kuiva ja ikään kuin täynnä mikroskooppisen pientä haavaumaa ja rikkoumaa. Nykyään punoitus on vähentynyt huomattavasti eli ihon kunto on parantunut.

Yksi mun suurimmista ongelmista kaikkien kosteutustuotteiden kanssa on aina ollut myös se, etteivät ne oikein imeydy. Vaikka ihoni olisi kovin kuiva ja huolella kuorittu, jäävät tuotteet helposti kellumaan iholle, oli kyseessä sitten miten kevyt tai raskas tuote tahansa. Käytin vuosien ajan Lumenen hualuroniseerumia, sitä oranssissa pullossa olevaa, ja se oli iholleni lähes ainoa tuote, joka oikeasti imeytyi ja kosteutti. Tämä korealainen Holika Holikan hoitoneste on vähintään yhtä erinomainen, ellei itseasiassa jopa parempi. Se on kirkastanut ihoa huomattavasti ja jopa tämän kesän väsymyskautena iho on ollut jotakuinkin ok. Hinta on Lumeneen verrattuna myös kiistaton voittaja! Myöskin pullokoko on huomattavasti suurempi, tällä on ihana hoivata ja läträtä opiskelijankin. Jos valitsisin yhden ainoan ihonhoitotuotteen elämääni, se olisi tämä!


2. NEOGEN Dermalogy Bio Peel Gauze Peeling (Wine) –kuorintalaput
Näitä kuorintalappuja on ollut myynnissä kolmena eri version, ja niistä suosituimman eli tämän Wine-version tilasin talvella ensi kertaa testiin. Sittemmin on täytynyt tilata lisää, sillä en ole näiden testaamisen jälkeen muita kuorintoja käyttänytkään! Purkki sisältää 30 kertakäyttöistä kuorintalappua, jotka uiskentelevat ihoa kemiallisesti kuorivassa nesteessä. Taskumaisen lapun lankaisa (ei kovin karhea) pinta kuorii, ja fermentoitua viiniä sisältävä neste irroittaa ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa glykolihapon ja maitohapon avulla. Neste sisältää myös resveratrol-antioksidanttia, joka suojaa ihoa tehokkaasti ikääntymisen merkeiltä.

Kuorivan puolen käyttämisen jälkeen ihoa sivellään vielä lapun toisella puoliskolla, joka muistuttaa hieman vanulappua. Näin saadaan loputkin kuolleet ihosolukot kerättyä pois ja laitettua kaikki lapun sisältämät tehoaineet käyttöön. Lopuksi iho vielä huuhdellaan vedellä, sillä lapun sisältämiä aineita ei kuulu jättää iholle. Tuote tuoksuu ihanan makealle ja hieman tosiaan jotenkin punaviinimäiselle viinimäiselle, muttei missään nimessä liikaa.

3. The Face Shop Rice Water Bright Light –puhdistusöljy
Yksi kuivalle iholleni erinomaiseksi osoittautunut korealaisen ihonhoidon oppi on ehdottomasti ollut kaksoispuhdistus ja ennen kaikkea puhdistusöljyjen käyttö. Metodissa iho puhdistetaan ensin öljypohjaisella tuotteella ja sen jälkeen vesipohjaisella tuotteella – toinen poistaa öljypohjaisen meikin, toinen vesipohjaisen. Nerokasta, eikö? Alkuun vähän pelkäsin, että jääkö iho puhdistusöljystä tahmaiseksi, mutta tämä pelko osoittautui täysin turhaksi. Ainakaan juuri tällä nimenomaisella tuotteella iho ei jää klähmäiseksi, kun sen perään tekee tuon vesipohjaisella tuotteella puhdistuksen – ihan täydellinen kombo!

The Face Shopin Rice Water Bright Light –puhdistusöljy on kädelläkin lähes vesimäisen kevyttä, mutta poistaa kaiken kosmetiikan silmämeikkejä myöten hellävaraisesti ja hankaamatta. Käytän sitä vanulapulla sivelemällä ja perään tosiaan puhdistan vielä vesipohjaisella aineella. Iho jää pehmeäksi ja kimmoisaksi ja tuntuu ihanan ravitulta ja kosteutetulta.


4. Innisfree-kangasnaamiot
Nämä Innisfreen kangasnaamiosetit on aivan äärettömän kosteuttavia, kevyitä ja ihania, eivätkä ole hinnalla pilattuja. Olen yleensä maksanut 18 naamion setistä noin 20 euroa, eli reilun euron per naamio. Setit on myös siitä kivoja, että niiden avulla pääsee testaamaan erilaisia naamioita erilaisine hoitavine ainesosineen – miltä kuulostaisi perinteisen kurkkunaamion sijaan vaikka persikkanaamio tai parsakaali? Joinain päivinä iho kaipaa rauhoitusta, joinain päivinä erityistä kosteutusta. Silloin nämä eri tarkoitusperiin suunnitellut eri naamiot on eri pop! Korealaiset ovatkin kokeilleet kosmetiikkaa kehittäessään lähes jokaista luonnosta löytyvää ainesosaa, siltä se ainakin mun silmiin naamiovalikoiman perusteella vaikuttaa.

Näitä pidetään kasvoilla 15-20 minuuttia. Tuntuma on tosi miellyttävä, sillä kangas on ohut ja hengittävä. Siitä huolimatta se ei haihduta hoitonesteitä mihinkään vaan ohjaa ne ihoa kohti. Myös äitini on ihastunut näihin ja onpa tuo poikaystäväkin kerran katsonut Family Guyta kangasnaamio naamassa ihan muina miehinä :D


5. Petitfee Black Pearl & Gold Hydro Gel –silmänympäryslaput
Liukkaan geelimäiset hydrogeelistä valmistetut laput silmien alle ovat uusin korealainen tuttavuuteni. Hydrogeeli ja siitä valmistettu lappu on hyvin kiinteää materiaalia, eikä siksi päästä hoitavia aineita haihtumaan lävitseen sitten tippaakaan. Näin se imeyttää nesteet iholle vielä paremmin. Pakkaus sisältää 60 lappua, eli 30 hoitokertaa.

Silmänaluset ovat ehdottomasti se ihonhoidon osa-alue, jota olen laiminlyönyt... Ihan kamalaa, tiedän! Edelleen olen ollut niiden suhteen laiska, mutta nyt olen päättänyt petrata. Nämä silmänympäryksille suunnatut laput on helppo asetella kasvoille ja olo on niiden jälkeen aina tosi virkistynyt. Ihan kuin silmänalusten turvotuskin aina vähenisi hieman. Ajattelinkin ottaa näiden kanssa oikein kuurin, käyttää niitä 2-3 viikkoa putkeen ja katsoa, näenkö huomattavaa eroa.

Onko teillä kokemuksia korealaisesta kosmetiikasta? Mielelläni ottaisin vastaan vinkkejä uusista tuotteista näiden vanhojen suosikkien lisäksi! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020