Slider

3 x tarjoiluidea brunssille

huhtikuuta 24, 2021

Vappu lähestyy kovaa vauhtia, ja brunssisuunnitelmat käyvät jo kuumina ajatuksissa. Vai käyvätkö? Siltä varalta, että joku muukin silloin tällöin tuskailee tarjoiluideoiden puutetta, ajattelin jakaa kolme omaa, helppoa suosikkiani. Nämä kaikki vaativat aktiivista valmistusaikaa hyvin vähän, mutta ovat takuulla aivan superherkullinen valinta brunssille, piknikille tai vaikka synttäreille.


Pannacotta


Tämän italialaisen kermavanukasherkun voi tehdä kotioloissa nautittavaksi kauniisiin laseihin, esimerkiksi korkeisiin punaviinilaseihin tai muihin kauniisiin maljoihin, ja piknikille tehtäessä vaikka kertiksiin. Aivan superherkullinen ja helppo herkku, alla nopea ohje.

4 annosta:
• 5 dl kuohukermaa
• 2 liivatelehteä
• 0,5 dl sokeria
• 1 tl vaniljasokeria
• koristeet (esim. marjoja tai keksejä)

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
2. Kiehauta kerma, sokeri ja vaniljasokeri kattilassa.
3. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja lisää ne kuuman kermaseoksen joukkoon. Sekoita kunnolla, kunnes liivatelehdet ovat sulaneet.
4. Anna seoksen jäähtyä hieman, muttei niin paljoa, että jähmettymisprosessi alkaa. Kaada seos laseihin ja anna jäähtyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli.
5. Koristele ennen tarjoilua esim. marjoilla tai kekseillä. Itselläni on kuvan yksilöissä pensasmustikoita, vadelmia ja rikottuja Doris-keksejä.


Croissantit pestolla ja juustolla


Rakastan croissanteja suolaisilla täytteillä, ja erityisesti tässä kevään viikonloppuina napaan on uponnut useampikin pesto- ja juustotäytteinen yksilö. Menen yleensä sieltä, mistä aita on matalin, eli ostan pakkasesta kotiuunissa paistettavia tai kaupassa paistettuja paistopisteen croissanteja. Täytän ne sitten goudalla sekä Lidlin tuorepestolla (löytyy yleensä valmisruoka- tai vegeproteiinihyllystä). Ai että!


Japanilainen lohiperunasalaatti


Tähän olenkin postannut ohjeen jo muinoin täällä blogin puolella, ja se löytyy täältä! Vinkkinä, että kannattaa käyttää hieman kiinteämpää perunaa, yllä olevassa kuvassa olen käyttänyt jauhoista ja se kyllä toimii, mutta kiinteä olisi vielä parempi. Jos kevätsipulia ei löydy kaupasta, myös punasipuli sopii tähän hienosti.

Mitä herkkuja teidän brunssipöydästä löytyy?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020