Slider

Persikka-kaurapaistos

kesäkuuta 25, 2024

Juhannuksena halusimme kälyni kanssa tehdä grillipöydän päätösherkuksi jonkin kesäisen makean jälkiruoan, mutta emme jaksaneet alkaa leipomaan kakkua ihan alusta asti. Meillä oli ennestään olemassa mökillä kilo litteitä persikoita, eli päätin ihan hatusta kehitellä niistä meille ihanan kaurapaistoksen ja vitsit, että siitä tuli hyvää! Lupasin jo Instagramin puolella, että jaan reseptin tänne blogiinkin, koska tätä on pakko tehdä uudestaan ihan tositarkoituksella.

Heitin ainesosat silloin tehdessä aika summittaisesti, eli tämä ohje on nyt ns. sinnepäin listattu :D Kauraa ja sokeria voi oman mielen mukaan vähentää tai lisätä. En myöskään ehtinyt ottaa paistoksesta ihan niin kaunista reseptikuvaa, kuin mitä olisin halunnut, kun pöytä oli täynnä odottavia sokerihiiriä, mutta onneksi kuvan otin kuitenkin.

persikka-paistos-persikka-kaurapaistos-persikkaohje

Persikka-kaurapaistos


• 1 kg tuoreita persikoita
• 3 dl pikakaurahiutaleita
• 75 g margariinia
• 1 dl sokeria
• 0,5 dl siirappia
• 1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Poista persikoista kivet ja leikkaa ne pienemmiksi viipaleiksi, noin puolikkaiksi lohkoiksi. Asettele uunivuokaan, sekoita siirappi niiden joukkoon.

2. Sekoita erillisessä kulhossa yhteen sulatettu margariini, kaurahiutaleet ja sokeri. Valuta seos tasaisesti persikkavuoallisen päälle.

3. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia, kunnes kaura on saanu väriä.

5. Vaahdota kaveriksi vaniljakastiketta ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020