Slider

Vintagekaunotar sormessani

maaliskuuta 22, 2024

Viime vuonna en lähtenyt Montenegroon sinänsä shoppailumielellä, vaan ensisijaisesti rentoutumaan yhdessä äitin kanssa, nauttimaan auringosta ja herkuttelemaan ihanilla merenelävillä. Kaksi tosi ihanaa juttua löysin kuitenkin ihan sattumalta ja ostin ne pitkän pohdinnan jälkeen itselleni sitten reissusta muistoksi. Toinen löytöni oli kaunis Iriksen nahkalaukku, jota olenkin esitellyt somessa jo monen monta kertaa, ja se keikkuu käsivarrellani myös edellisen postauksen asussa.

Tämä toinen ostokseni oli aivan sattumanvarainen löytö antiikkikaupasta, joka löydettiin matkalla ensimmäiselle Kotorin aamupalalle. Antiikkikaupan nimi oli Vetus Oppidum (instassa @vetus.oppidum) ja se sijaitsee Kotorin vanhassa kaupungissa numerolla 340 (osoitteet muurien sisällä ovat vain numeroita), vanhaa vankilaa vastapäätä ja La Catedral Pasta Baria lähellä. Vetus oppidum tarkoittaa latinaksi vanhaa kaupunkia, mikä sopi ympäristöön täydellisesti!

image00001

Rakastan selata antiikkikauppojen koruvalikoimia, ja olin kauan etsinyt sitä täydellistä keltakultaista sormusta oikean käden keskisormeen joka päivä käytettäväksi. Selailin läpi Vetus Oppidumin lukittuja korukaappeja ja sovitin myyjän avulla erästä toista sormusta, joka oli myös kaunis muttei täydellinen. Siinä samassa iskin silmäni tähän kuvissa näkyvään, enkä voinut enää unohtaa sitä!

Sormus istui sormeeni sanoin kuvaamattoman täydellisesti, se ei pyöri siinä pakkasella tai purista helteilla – kuin se olisi juuri minulle valettu. Sormus on keltakultaa, ja sen keskiössä on upea musta safiiri, joka on ympyröity kahdeksalla pienellä timantilla. Malli tuo mieleeni Dianan legendaarisen vihkisormuksen, joka on nykyään prinsessa Catherinen sormessa. Hinta oli näitä arvomateriaaleja sisältäväksi sormukseksi tosi ok-hintainen, mutta äkilliseksi matkamuistoksi suolainen, joten jäin vielä miettimään asiaa. En kuitenkaan lopulta voinut unohtaa sormusta ja sain synttärilahjarahaa etukäteen, joten palasin liikkeeseen ja loppu onkin sitten historiaa. Se on siitä asti keikkunut oikean käden keskisormessani aina, kun laitan korut käsiin.

Montenegron shoppailumahdollisuudet


Kotorista tai Tivatista ei oikein perinteisiä ketjuliikkeitä löydy, vaan ainoastaan high end -putiikkeja (Dior, Balmain, MaxMara jne.) ja sitten yksityisiä pikkuputiikkeja, jotka myivät paljon pellavaa ja luonnonkuituisia, upeita vaatteita. Näissä paikoissa vaatteet eivät olleet suomalaiselle niiden laatuun nähden kalliita, mutta hyvin kummallisesti 99 % tuotteista myytiin vaan one sizea?! Tämä kannattaa pitää mielessä, jos suunnittelee shoppailevansa Montenegrossa. Pääkaupungissa en ole koskaan käynyt, eli sen osalta en valitettavasti osaa kommentoida.

Tästä korusta tuli itselle heti niin rakas, että jos joskus saan tyttären, se tulee siirtymän sitten perintönä hänelle

2 kommenttia:

  1. Täydellinen sormus! Se on jännä, aina kun universumille laittaa tilauksen niin ensin tulee se semihyvä vastaan. Ikäänkuin testataan kuinka tosissaan olet tämän asian kanssa ja mihin tyydyt. Sitten tulee se juuri täydellinen kun luottaa itseensä ja tunteeseensa eikä hyväksy sitä suht hyvää vaihtoehtoa! Toki moni ei uskalla katsoa eteenpäin vaan elää koko elämänsä sen semihyvän ehdotuksen kanssa.

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020