Slider

Simppeli ja herkullinen soijarouhelasagne

joulukuuta 05, 2023

Kesti tosi kauan, että pääsin soijarouheen käytön kanssa sinuiksi, ja sitä hetkeä edelsi hyvin monta lievästi sanottuna pahvinmakuista kokkauskokemusta. Vihdoin olen kuitenkin murtanut sen salaisuudet ainakin yhden ruoan osalta, nimittäin tämän suussa sulavan lasagnen! Jos teistä kellään on samanlainen epätoivoinen fiilis soijarouheen käytöstä, niin kannattaa ehdottomasti ottaa kokeiluun tämä superherkullinen soijarouheesta valmistettavan lasagnen ohje. Tämä maistuu todistetusti myös lihansyöjille, ainakin Joe vetäisi helposti tupla-annoksen joka kerta! :D

Resepti pohjautuu alunperin ihanan Liemessä-blogin härkislasagneen, mutta tämä oma nykyinen reseptini on käytännössä laiskempi, yksinkertaisempi ja edullisempi versio siitä. Silti edelleen yhtä herkullinen! Terveellistä tästä ei saa tekemälläkään, mutta aina välillä on ihana herkutella arkiruoillakin, ja onhan tämä parempi vaihtoehto moneen muuhun verrattuna :) Tämä on myös arjessa hyvä, koska valtaosa aineksista löytyy aina kaapista valmiina, yleensä tätä varten tarvitsee hankkia vain mascarpone ja parmesan.

helppo-soijarouhe-ruoka-arkiruoka-ideoita-lasagne-kasvislasagnew-1

Lasagne soijarouheesta


• 2 dl soijarouhetta
• 4 dl vettä
• 2 tlk tomaattimurskaa
• 1 sipuli
• 9 lasagnelevyä
• 250 g mascarponea
• 50-75 g parmesania
• 2 tl suolaa
• 6 valkosipulinkynttä
• oliiviöljyä
• pippuria

1. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Laita tomaattimurskat ja valkosipulinkynnet kulhoon, lisää joukkoon suola ja 1 rkl oliiviöljyä, sekoita hyvin. Jätä seos kulhoon maustumaan.

2. Silppua sipuli ja kuullota se pannulla öljyssä. Lisää joukkoon kuiva soijarouhe, sekoita tasaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Keittele rouheseosta keskilämmöllä, kunnes kaikki neste on imeytynyt soijarouheeseen. Lisää tomaattimurskaseos rouheseoksen joukkoon, sekoita tasaiseksi. Lisää siihen oman maun mukaan pippuria.

3. Asettele vuokaan kerroksittain vuorotellen kastiketta, mascarponea pieninä klöntteinä, ohut kerros parmesania ja lasagnelevyjä tässä mainitussa järjestyksessä, kunnes päällimmäiseksi jäävät kastike, mascarpone ja parmesan. Lasagnelevykerroksia pitäisi olla kolme, jos teet samankokoiseen vuokaan kuin minäkin.

4. Laita vuoka uunin keskitasolle n. 50 minuutiksi.

5. Anna lasagnen vetäytyä huoneen lämmössä noin 10 minuuttia ja herkuttele!

2 kommenttia:

  1. Lasagne on täällä vakioruoka jos pitää jotain keksi soijarouheesta! Muut maut peittävät sen hyvin ja menee melkein täydestä jauhelihana. Enpä ole testannut mascarponen ja parmesaanin kanssa vielä, kiitos paljon vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siis pakko tehdä tätä ultimatelihansyölle eli isälleni ja katsoa, huomaako eroa :D Joo, toi on kiva ja nopea oikaisu valkokastikkeelle!

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020