Slider

28 vuotta

elokuuta 07, 2019

Helsinki, Suomi
Ihan käsittämätöntä sisäistää että olen ollut täysi-ikäinen jo kymmenen vuotta, eilen nimittäin täytin 28 vuotta. Muistan edelleen 18-vuotispäivän kuin eilisen, tai ainakin puolet siitä. Ensin juhlittiin perheen ja edesmenneen isoäitini kanssa ison suklaakakun äärellä, illalla sitten kavereiden kanssa silloisen poikaystäväni yksiössä. Yhtäkkiä oli hurjaa päästä baariin vain henkkareita näyttämällä (mun synttäreitä juhlittiin Mikkelissä Vaakunan toogabileissä, oh yes!) tai ostaa alkoholia. Olo oli niin aikuinen ja koko elämä edessä, kaikki mahdollisuudet avoinna.


Nyt kuulostaa siltä, että tätä jotenkin kaihoisasti muistelen mutta ehei, en todellakaan! Olen maailman onnellisin, etten ole enää 18-vuotias – vaikka nuorena on hauskaa, rennompaa ja jossain määrin ehkä helpompaa, niin kyllä tällä lyhyellä kokemuksella voisin todeta, että elämä paranee, kun vanhenee. Ainakin vielä näin parikymppisenä, en tiedä mitä vastaisin samaan kysymykseen seuraavan vuosikymmenen päästä. En ikimaailmassa palaisi enää noin nuoreen ikään, vaikka silloin tällöin sitä pohdiskeleekin, olisiko jotain tehnyt toisin. Lopullinen vastaukseni on, että en olisi.

Eilinen syntymäpäivä oli aivan ihana. Joe pyysi mua hankkimaan synttäripäivän töistä vapaaksi, koska hän halusi suunnitella meille yhteisen päivän. Tein työtä käskettyä. En kestä yllätyksiä, joten sain sunnuntai-iltana onneksi ongittua tuosta britistäni ulos, että mitä tullaan tekemään... Sain vihjeeksi, että ”we will eat seafood” ja siitä sitten heti arvasin, että lähdetäänkö Tallinnaan. Vastauksena sain ”I’m not Tallinn you…” Joe niin vihaa sitä, että mä AINA arvaan kaikki yllätykset, hahaa.


Olin paria viikkoa aiemmin sanonut, että haluaisin viettää synttärin ihan vaan Helsingissä ja nauttia arkivapaasta, mutta kerrankin olen onnellinen, ettei Joe ottanut kuuleviin korviinsa mitä sanoin – päivä oli aivan täydellinen. Oli ihanaa aamulla käpötellä Länsisataman terminaaliin aamuauringon paistaessa, nautiskella upean harmaasta merestä aurinkokannella ja lörpötellä laivan pubin puolella. Kävipä vielä niin hauska sattuma, että Lontoossa asuva ihana ystäväni Iida oli samassa paatissa eli synttärinä pääsin höpöttämään myös rakkaan ystävän kanssa, jee!

Postailen Tallinnasta luultavasti kuvia ja tarinaa vielä erillisenä postauksena, sillä tämän oli tarkoitus olla synttäripostaus, hups.

18-vuotiaana kuvittelin, että tämän ikäisenä elämä ja homma on jo ihan hanskassa ja mulla olisi 2-3 lasta, omakotitalo ja auto. Ei ole yhtäkään noista, ja silti olen ihan äärettömän onnellinen ja tyytyväinen elämääni! Tuntuu, että olen juuri siellä missä pitääkin, arki on ihanaa ja kivaa. Tykkään työstäni ja Joen kanssa meillä on yhteinen suunta elämässä ja hauskaa yhdessä. Voisinko enempää toivoa?


Esprit trousers
Minimum jumper
Vans shoes
Esprit bag

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

& KATRI K. 2020